Zinedin Zidan (©Reuters)
Zinedin Zidan (©Reuters)

Zidan i bez trojice ne očajava: Teško nas je pobediti kad smo zajedno

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 16:46

Ramos, Benzema i Karvahal ne igraju protiv Alavesa

Fudbaleri Reala ostvarili su pobedu u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona protiv milanskog Intera (2:0), osokoljeni trijumfom u elitnom takmičenju, dok u 11. kolu Primere dočekuju Alaves.

U prethodna dva osvojili su svega bod, u prvoj polovini novembra pred reprezentativnu pauzu doživeli su ubedljiv poraz na Mestalji od Valensije, koja je predvođena Karlosom Solerom slavila sa 4:1, da bi minulog vikenda remizirali na gostovanju Viljarealu (1:1).

Izabrane vesti

Pobeda u Milanu je podstrek za Zinedina Zidana i njegove pulene da izbegnu seriju loših rezultata u španskom prvenstvu, gde drže četvrto mesto na tabeli sa šest bodova manje od lidera, Real Sosijedada.

"Problem nije stav. Ovo je fudbal i mnoge stvari mogu da budu teške, neke ponekad ne razumemo. Ako radimo zajedno, teško nas je pobediti. Doslednost je najteža u fudbalu, da pokušate i radite na napredovanju svakog dana i održite koncentraciju", izjavio je Zidan.

Van stroja su i dalje Karim Benzema, Serhio Ramos i Danijel Karvahal. Svestan je Zidan problema koje nose povrede ključnih igrača, ali je uveren da ekipa ima kvalitet da se prilagodi svakoj situaciji.

"Znamo da možemo da igramo na različite načine. Protiv Intera smo igrali dobro, bili fenomenalni u prvih 25 minuta kada je bilo 11 na 11. Kada smo igrali sa igračem više, bili smo svesni da to ume da bude komplikovano, ali smo bili fokusirani na to šta treba da radimo. To je put koji moramo da pratimo. Svaki put kad neko igra protiv Reala daje sve od sebe i onda morate biti na 150 odsto mogućnosti da bi ste imali šansu da pobedite. Moramo da budemo na istom nivou po pitanju izvršenja zadataka i na fizičkom planu. Onda naš kvalitet može da napravi razliku".

Dotakao se trener Reala i legendarnog Dijega Armanda Maradone, koji je u sredu preminuo od posledica srčanog udara.

"Izgubili smo jednod od najboljih. Bio je unikatan igrač i sve što u ovom trenutku možemo da uradimo je da pružimo podršku porodici i ljudima koji su ga voleli i koji ga vole", izjavio je Zinedin Zidan.

 Prvak Španije će koplja sa ekipom iz Vitorije ukrstiti u subotu (21.00) na stadionu "Alfredo di Stefano".



tagovi

Zinedin ZidanSerhio RamosKarim BenzemaDani KarvahalReal MadridAlaves

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara