Roberto Martinez i Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Roberto Martinez i Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Čovek zvani rekord podiže lestvicu protiv omiljene mušterije u Luksemburgu

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.03.23. | 12:10

Kristijano Ronaldo najviše pogodaka u dresu Portugalije dao upravo Crvenim Lavovima

Kraj je kad CR7 - ili CR197 - kaže. Eliminacija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Maroka nije donela rastanak superzvezde Kristijana Ronalda od dresa sa državnim grbom. Retko ko je verovao u nastavak karijere asa Al Nasra u reprezentaciji Portugalije, međutim, novi selektor Roberto Martinez pozvao je Ronalda za start kvalifikacija za EURO 2024. i omogućio mu da postavi još jedan rekord. Kristijano je protiv Lihtenštajna odigrao 197. utakmicu za reprezentaciju Portugalije, a više puta nijedan igrač nije igrao za svoju domovinu.

Bio je nekadašnji golgeter Mančester Junajteda, Real Madrida i Juventusa u startnoj postavi protiv Lihtenštajna i postigao dva gola u pobedi od 4:0, upisavši 120 pogodaka za nacionalni tim. Luksemburg je sledeća prilika da se saldo uveća, jer su mu Crveni Lavovi omiljena mušterija. Ronaldo je mrežu Luksemburga tresao devet puta.

Izabrane vesti

I u ovom kvalifikacionom ciklusu Portugalija važi za jasnog kandidata za odlazak na Evropsko prvenstvo iz Grupe J, gde su joj rivali pored Lihtenštajna, Luksemburga još i Slovačka, Island i Bosna i Hercegovina. Lihtenštajn je lako preskočen pre tri dana u Lisabonu (4:0), a sada će Selesao da poseti sasvim drugačijeg protivnika, jer Luksemburg više ne važi za "patuljka" kao pre nekoliko godina. Dugoročno je pokazao da može da namuči i najjače favorite.

20.45: (19,0) Luksemburg (7,75) Portugalija (1,15)

Selekcija sa Pirinejskog poluostrva je prošla grupnu fazu na Munidjalu u Kataru i prošla sve do četvrtfinala, ali začudo nije uspela da preskoči senzaciju šampionata iz Maroka i eliminisana je posle 0:1. Odmah posle ovog meča klupu je posle više od osam godina napustio dugogodišnji strateg Fernando Santos, koga je zamenio Roberto Martinez, koji je punih šest godina radio za reprezentaciju Belgije.

Tako je Martinez imao sjajan debi protiv Lihtenštajna.

"Ovaj meč je bio dobra prilika da se upoznaju igrači, a moram sve da ih pohvalim zbog stava i spremnosti da rade kao tim. Ponosan sam na igrače zbog njihovog učinka, čak iako nije bilo baš idealno sa naše strane u prvom poluvremenu. Sada se suočavamo sa jačim protivnikom na papiru, a siguran sam da će Luksemburg pokušati da nas nečim iznenadi".

U meču sa Lihtenštajnom Ronaldo je oborio svetski rekord.

"Kristijano je igrač koji je u potpunosti posvećen timu. Voleo bih da nam pomogne da osvojimo EURO 2024", rekao je Martinez sa velikim poštovanjem prema svetskoj zvezdi.

Luksemburg je otvorio kvalifikacije u Slovačkoj i osvojio bod u remiju bez golova u Trnavi, čime je jasno stavio do znanja da namerava da ponovo bude kamenčić u cipeli favoritima. Nikada u istoriji Crveni Lavovi nisu remizirali sa Portugalijoom, a pretrpeli su 15 poraza. U proteklim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. dva puta su izgubili od njega, rezultatom 1:3 i 0:5.

----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

***pogodi 3 utakmice sa igrom GG3+***

-----------

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

GRUPA J

Nedelja

18.00: (19,0) Lihtenštajn (7,75) Island (1,15)

20.45: (19,0) Luksemburg (7,75) Portugalija (1,15)

20.45: (2,60) Slovačka (3,15) BiH (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024reprezentacija Portugalareprezentacija LuksemburgaKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara