Ernan Krespo (©Reuters)
Ernan Krespo (©Reuters)

Crni Krespo, crni Sao Paulo: Trikolori se raspadaju, Bragantino okrenuo velikana na Morumbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.07.21. | 03:00

Brazilska Serija A: Lider Bragantino produbio agoniju tima koji s klupe predvodi argentinski stručnjak - 1:2. Atletiko Mineiro slavio u Kujabi golom ovogodišnjeg pojačanja iz River Plejta Fernandeza

Pompezno najavljen novi projekat Sao Paula, s legendarnim Argentincem Ernanom Krespom, preti da se istopi kao mehur od sapunice. Brazilski velikan je posle devet kola Serija A u zoni ispadanja bez pobede u devet mečeva, sa samo četiri boda. Bodove s Morumbija osvojio je senzacionalni lider šampionata Bragantino. Vodili su domaćini sa 1:0 posle prvih 45 minuta, ali na kraju Bikovi u Bragansu nose sva tri boda i opet su zaseli na čelu Brazilieiraa.

Neće pa neće Krespa na kormilu Trikolorera. On je početkom godine stigao u nekadašnjeg šampiona Južne Amerike iz Defense i Hustisije i Buenos Ajresa s trofejom Kopa Sudamerikana. Početak na klupi Sao Paula je bio kao iz snova, lako je izborena osmina finala Kopa Libertadores, osvojen je i šampionat Paulista posle trijumfa u dvomeču finala protiv šampiona Južne Amerike, Palmeirasa, ali košmarna prva četvrtina sezone u Seriji A – nula pobeda na kontu i katastrofalno 17. mesto koje donosi selidbu u niži rang.

Izabrane vesti

Sreda, 03.00: (4,70) Kolumbija (3,40) Argentina (1,83)

Treba napomenuti da Krespo nije vodio svoj tim noćas protiv Bikova iza kojih stoji brend Red Bul. Nekadašnji golgeter Parme i Intera je u karantinu zbog virusa korona, ali se očekuje da se naredne nedelje opet vrati na treninge i da vodi svoj tim.

Prvo poluvreme meča sa Bragantinom nagoveštavalo je da će domaćin konačno da slavi prvi put u novom šampionatu. U 26. minutu pojačanje iz Kine Eder je odlično centrirao, a Argentinac Emilijano Rigoni je bio na pravom mestu i glavom zatresao mrežu gostiju.

U nastavku druga priča – domaćin je stao, a gosti su nemilosrdno kažnjavali svaku grešku Krespovog tima. Lađa ekipe s Morumbija krenula je da se potapa u 63. minutu. Najbolji igrač gostiju Klaudinjo je odlično izveo slobodan udarac, a glavom je Alerandro izjednačio pored skamenjenog golmana Volpija. Gledao se i VAR, jer je situacija bila sumnjiva zbog potencijalnog ofsajda u kome se nalazio strelac gola, ali je pokazano na centar. Posle toga oba tima su moglo do gola, bilo je šansi na obe strane. Najlepši potez na meču izveo je Artur u 75. minutu. Napadač Bragantina je odapeo "strelu“ sa oko 25 metara. Lopta se od prečke odbila u mrežu. Golman Trikolora Volpi ništa nije mogao da uradi, za novi šokantni poraz Sao Paula.

Bragantino je prošle sezone u debitantskoj godini u elitnoj ligi Brazila stigao do plasmana u Kopa Sudamerikanu, a u ovom šampionatu može daleko, čak i da se umeša u borbu za titulu u veoma izjednačenom elitnom prvenstvu Brazila.

Atletiko Mineiro je imao krizu prošlog meseca, ali se bude Hulk i drugovi. Ekipa iz Belo Orizontea je vezala drugu pobedu. Savladan je novi član najboljeg društva Kujaba na Pantanal areni sa 1:0. Gol za tri boda delo je iskusnog Argentinca Ignasija Nača Fernandeza, pojačanja iz River Plejta. Asistent kod jedinog pogotka na meču bio je Hulk. Sve je sam uradio robusni golgeter, a onda kao na tacni uposlio Argentinca kome je ovo treći gol u dresu crno-belih. Gaučos se posle postignutog gola povredio. Zamenio ga je na startu drugog poluvremena Maroni, ali u nastavku Atletiko je uspeo da sačuva prednost i probije se na četvrto mesto.

BRAZIL 1 - 9. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro - Santos 2:0 (0:0)

/Paulo 55, Karlos 90+4/

Atletiko PR - Fortaleza 2:1 (2:0)

/Terans 2, Mateus Babi 9 - Tores 86/

Nedelja

Korintijans - Internasional 1:1 (0:1)

/Žo 80 - Edenilson 40pen/

Šapekoense - Baija 0:2 (0:0)

/Žilberto 67, Rodriginjo 69/

Flamengo - Fluminense 0:1 (0:0)

/Andre 90+1/

Sport Resife - Palmeiras 0:1 (0:1)

/Gustavo Skarpa 38/

Seara - Žuventude 2:0 (0:0)

/Saulo 48, Laserda 53/

Kujaba - Atletiko Mineiro 0:1 (0:1)

/Fernandez 26/

Sao Paulo - Bragantino 1:2 (1:0)

/Rigoni 27 - Alerandro 64, Artur 75/

Ponedeljak

Gremio - Atletiko GO u toku

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilBrazil 1Brazilska Serija ASao PauloBragantinoErnan KrespoAtletiko MineiroJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara