Petkovic, Milovanovic, Bazdar i Slavkovic (sleva), Foto: Starsport
Petkovic, Milovanovic, Bazdar i Slavkovic (sleva), Foto: Starsport

Crno-beli dijamanti na mediteranskom brušenju: Petković spreman da zablista, nazire se i novi stub defanzive

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 11:58

Golobradi igrači mestima u avionu za Antaliju nagrađeni za odličnu jesen

Bez značajnih kadrovskih promena, izuzev rastanaka sa Aleksandrom Šćekićem, Partizan se danas preselio u Antaliju, već proverenu zimsku bazu gde će tempirati formu za nastavak sezone. Činjenica da će na raspolaganju imati proverene snage značajno će olakšati posao Aleksandru Stanojeviću u pripremi crno-belih za prolećne izazove što je posebno važno pri osvrtu na kalendar kluba iz Humske koji otkriva da već druga polovina februara donosi prekretnicu kako u Evropi tako i u Superligi Srbje.

Zvanične izazove u 2022. godini Partizan će početi susretima sa niškim i kragujevačkim Radničkim između kojih će izaći na megdan Sparti iz Praga u okviru šesnaestine finala Lige konferencije, a niz važnih duela u februaru nastaviće večiti derbi i gostovanje Crvenoj zvezdi. Gotovo izvesno, lider Superlige pomenute utakmice će dočekati bez velikih promena (uz pojačanje na poziciji defanzivnog veznog koje se očekuje), međutim konkurenciju makar tokom zime pojačaće talenti iz crno-bele radionice Samed Baždar, Mihajlo Petković, Mihajlo Ilić i Lazar Slavković, igrači od kojih se očekuje da posle Marka Milovanovića nastave impresivan spisak produkata za ponos jedne od najboljih fudbalskih škola u Evropi.

Izabrane vesti

Kvartet golobradih igrača koji predstavlja novi talas dijamanata brušenih u SC Partizan-Teleoptik putem u Tursku biće nagrađeni za rad i trud u omladinskom pogonu, a dvonedeljni boravak na Mediteranu biće prilika da eventualno izbore i priliku da sa prvim timom ostanu i tokom prolećnih izazova.

Među pomenutim talentima igrač najpoznatiji fudbalskoj javnosti je svakako Samed Baždar, ofanzivac rođen 2004. godine koji je imao priliku da u pretposlednjem kolu prošle sezone protiv Voždovca upiše debitantske minute, ali je neposredno posle letnjih priprema iz tima Aleksandra Stanojevića prekomandovan u omladinski pogon gde je imao važnu ulogu među juniorima crno-belih za koje je postigao pet pogodaka. Potencijal je u najvećoj meri demonstrirao u juniorskom večitom derbiju, međutim uprkos fudbalskom napretku daleko je od dominantne sezone koju je imao pre godinu dana u kadetima.

Predstavnik iste generacije je i Mihajlo Petković, krilni napadač koji bi mogao da predstavlja novo otkrovenje za crno-belu publiku. Hitri dribler iz Ćićevca tip je igrača koji mami poglede fudbalskih sladokusaca, a tokom drugih zimskih priprema sa prvim timom Partizana biće u prilici da demonstrira da nadimak Pele nije samo zbog prezimena. Petković, standardni mlađi omladinski reprezentativac Srbije, je jesenas u timu Nenada Brnovića imao ulogu jednog od lidera ekipe i zamenika kapitena Marka Milovanovića. Za omladnice crno-belih je tokom polusezone upisao po tri gola i asistencije uz važan učinak koji ne mogu da oslikaju brojke u statističkim kolonama.

Mihajlo Ilić u duelu sa Urošem Kabićem na debiju za prvi tim, Foto: StarsportMihajlo Ilić u duelu sa Urošem Kabićem na debiju za prvi tim, Foto: Starsport

Mihajlo Ilić, defanzivac koji se vrlo dobro snalazi u ulozi štopera i zadnjeg veznog jesenas je upisao debitantske minute za prvi tim Partizana. Igrač rođen 2003. godine uspeo je da se izbori za pažnju i izađe iz senke saigrača i konkurenata u juniorskom timu, ujedno potvrdivši da pored sjajnih fizičkih predispozicija poseduje i talenat neophodan da postane deo rotacije makar u završnicama utakmica u kojima izostane rezultatska neizvesnost. Za uloženi trud jesenas je nagrađen debijem u završnici utakmice sa Vojvodinom.

Lazar Slavković golman rođen 2002. godine sa epitetom reprezentativca i prvog čuvara mreže u pomenutoj generaciji jesen je proveo u Zeunu gde je sticao nephodno iskustvo, a na pripremama prvog tima nije nepoznatzo lice imajući u vidu da je isti proces prošao i letos u Sloveniji pre nego što je prosleđen u Ugrinovačku ulicu na srpskoligaško kaljenje. Pored potencijala gotovo je izvesno da ga i u narednih šest meseci očekuje pozajmica s obzirom na to da bi u konkurenciji sa Aleksandrom Popovićem i Nemanjom Stevanovićem ostao uskraćen za preko potrebnu minutažu i iskustvo koje nose takmičarski dueli.


tagovi

Mihajlo IlićSamed BaždarMihajlo PetkovićLazar SlavkovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara