©Starsport
©Starsport

Čuka potvrdila novi superligaški poredak: Još jedan nokaut Partizana za miris evropske jeseni na Brdu

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.04.23. | 20:29

Brđani drugi put u četiri dana upisali minimalnu pobedu nad crno-belima i preuzeli drugu poziciju (1:0)

Čekao je Čukarički sedam međusobnih duela, odnosno tri i po godine pobedu nad Partizanom, tek drugu u prethodnih 14 utakmica, a onda je u četiri dana dva puta bacio na kolena crno-bele (1:0) i tako potvrdio da sa pravom pretenduje na drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, kao i da će se za isto u preostalih šest kola boriti sa TSC-om.

Poklon Nemanje Stevanovića kakav Marko Docić ne odbija ispostavio se kao dovoljan da Brđani upišu minimalnu pobedu (1:0) preuzmu drugu poziciju, novim šamarom vrate gradskg rivala u realnost i donesu miris evropske jeseni na Banovo brdo.

Izabrane vesti

Kao i u prethodnom duelu, takođe pred praznim tribinama, tim Dušana Kerkeza uspeo je da u potpunosti neutrališe ofanzivne adute gostiju iz Humske, da iskoristi jednu od šansi na susretu koji generalno nije obilovao iskušenjima za golmane, i potpuno zasluženo preuzme epitet prvog pratioca iza juče krunisanog šampiona.

Trenutak odluke ispostavio se slobodan udarac u 42. minutu kada je Marko Docić iskoristio veoma lošu reakciju Nemanje Stevanovića i nekadašnjeg saigrača matirao sa 40 metara. Teško shvatljivom reakcijom za golmana na profesionalnom nivou Stevanović je dao povoda funkcionerima crno-belih, nekada takođe čuvarima mreže Partizana Goranu Panduroviću, Ivici Kralju i Radetu Zaladu da se se od muke i u neverici uhvate za glave. Međutim, ne bi legendarni golmani iz Humske mogli da kažu da uopšte imaju problem kada bi se on sveo samo na večerašnjeg tragičara.

Zapravo, prava glavobolja gostujuće rukovodstvo mogla bi da uhvati ukoliko pokušaju da na osnovu slike ostavljene u dosadašnjem delu sezone izvuku pozitivne segmente. Ponovo je Partizan izgledao daleko ispod očekivanog nivoa, jalovo u ofanzivi i ranjivo u odbrani te bi, ukoliko nastavi sa ovakvim izdanjima, treći put ove sezone mogao da dođe u situaciju da redukuje ciljeve. Početak prvenstva crno-beli su dočekali sa šampionskim snovima, prethodnih nedelja ambicije su spuštene na drugu poziciju, a od večeras više razloga u Humskoj će imati da gledaju ka Vojvodini nego ka Čukaričkom i TSC-u.

Sa druge strane, Čukarički je desetom pobedom ovog proleća u prvenstvu, uz dva poraza (od Zvezde i Vojvodine) režirao idealnu uvertiru u derbi 2. kola plej-ofa i gostovanje u Bačkoj Topoli direktnom rivalu za drugo mesto.

Očigledno svesni značaja bodova za koje se bore, rivali su prvo poluvreme ukrasili brojnim greškama, nekoliko poklona na obe strane prošlo je nekažnjeno poput riskantnog driblinga Nemanje Belića i proklizavanja Uroša Drezgića na jednoj, odnosno čiste lopte Nemanje Stevanovića u noge Vladimiru Lučiću na drugoj strani. Ipak, za veću želju i bolje izdanje, Brđani su nagrađeni u 42. minutu, a poklon nekadašnjem klubu reakcijom na amaterskom nivou uručio je Nemanja Stevanović. Golman Partizana loše je reagovao kod prekida rivala na oko 40 metara što je ekspert Brđana za prekide Marko Docić iskoristio i poslavši loptu u bliži ugao pretočio u gol.

Gol kapitena Čukaričkog stigao je kao pravedna naplata skromnog izdanja gostiju koji su mahom pokušavali udarcima sa distance od kojih je, izuzev uvodne pretnje Rikarda u 12. minutu, svaki završio van okvira gola, iako su pretili Slobodan Urošević iz slobodnog udarca u 33. i Fuseini Dijabate deset minuta kasnije.

Sa druge strane, Brđani su uz pomenuti poklon koji nije iskoristio Lučić, najbliži golu pre majstorije Docića bili posle prodora Đorđa Ivanovića po desnom krilu, ali je junak prethodnog susreta napravio potez više pre nego što se oslobodio lopte što je bilo dovoljno rivalu da postavi odbranu i otkloni opasnost.

Drugo poluvreme donelo je malo šta osim tenzije i duela na granici isključenja sve do 86. kada je Marko Živković uputio centaršut sa desne strane, a Rikardo gađao glavom. Najbolji strelac Partizana pogodio je stativu, a odbijena lopta stigla je do Sameda Baždara koji je šutirao u Nemanju Belića. Poslednju priliku da poprave bledi utisak gosti su imali u sudijskoj nadoknadi preko Kvinsija Meniga koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je njegov pokušaj predstavljao lak posao za Belića.

Uz poraz kojim je Partizan došao u situaciju da strepi i za četvrto mesto, so na ranu Igora Duljaja dodao je Kristijan Belić nesmotrenim startom i osmim žutim kartonom u sezoni zbog kojeg je suspendovan za predstojeći večiti derbi.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF - 1. KOLO

ČUKARIČKI - PARTIZAN 1:0

/Docić 42/

Beograd

Stadion Čukaričkog

Sudija: Stanko Ostraćanin

Žuti karton: Docić, Tomović, Adžić, Badamosi (Čukarički), Vujačić. K. Belić (Partizan)

Čukarički(4-2-3-1): N. Belić 7 - Rogan 7, Pankov 7, Drezgić 6,5, Tošić 7 - Docić 8 (72. Miladinović 6,5), Kovač 7,5 - Ivanović 6,5 (90+2. Gajić -), Tomović 6,5 (66. Sisoko 6,5), Lučić 6,5 (72. Adžić 6) - Badamosi 6.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović 5 - Filipović 5,5 (80. Živković 6,5), Marković 6, Vujačić 6,5, Urošević 6 - K. Belić 5 (71. Baždar 6), Kolorado 6 (63. Natho 6) - Dijabate 5,5, Pantić 5,5, Menig 6 - Rikardo 6.

Igrač utakmice: Marko Docić (Čukarički) 8

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF - 1. KOLO

Petak

Voždovac - Radnički 1923 2:1 (1:0)

/Jočić 20, Ajdinović 84 - Krajišnik pen 90/

Subota

Vojvodina - Novi Pazar 4:0 (2:0)

/Nikolić 17pen, Milošević 24, Čumić 61, Milosavljević 81/

Crvena zvezda - TSC 4:1 (1:1)

/Bukari 45+2, 61, 75, Kanga 69 - Đakovac 20/

Nedelja

Čukarički - Partizan 1:0 (1:0)

/Docić 42/



tagovi

ČukaričkiFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara