Fudbaleri Čukaričkog
Fudbaleri Čukaričkog

Čuka puna samopouzdanja čeka Tvente: Badamosi je špic kakvog Brdo dugo nije gledalo, probudio se Đorđe Ivanović (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.07.22. | 21:55

Tim sa Banovog brda ubedljivom pobedom nad Rasing Unionom (4:0) overio plasman u narednu fazu kvalifikacija za Ligu konferencije

Od ubedljive pobede u Luksemburgu, plasman Čukaričkog u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije nije se dovodio u pitanje, međutim revanš protiv Rasing Uniona imao je veliki značaj iz perspektive Brđana s obzirom na prikazane igre u prethodna četiri zvanična duela, a imajući u vidu način na koji je tim Dušana Kerkeza stigao do megdana sa Tventeom može se reći da je rival sa evropske premijere u potpunosti poslužio svrsi.

Rutinski trijumf Brđana (3:0) najzad je doneo sliku kakva se na Banovom brdu očekivala od prvog zvaničnog minuta u tekućoj sezoni. Iako je značajna razlika u kvalitetu rivala bila očigledna već u prvoj utakmici, za razliku od luksemburškog okršakja u kojem su još bile vidljve oscilacije u timu Brđana, večeras su Beograđani prikazali impresivnu sliku i na krilima raspoloženih Mohameda Badamosija i Đorđa Ivanovića stigli do ubedljive pobede dragocene za podizanje samopouzdanja pred važne izazove.

Izabrane vesti

Korpulentni centarfor koji je ovog leta stigao iz Kortrajka na pozajmicu nastavio je golgetersku seriju i nakon pogodaka u Novom Pazaru i Luksemburgu popravio individualni učinak sa još dva gola. Internacionalac rodom iz Gambije sa dva gola u manje od tri minuta još jednom je demonstrirao golgeterski instinkt i u završnici prvog poluvremena srušio poslednje snove borbenog domaćina.

Uspeo je Rasing da parira Beograđanima sve do 39. minuta, ali je domaćin umeo skupo da kazni grešku Abdelhakima Omranija te je Ivanović u poklon kontri proigrao Kovača, a on zatim Badamosija čiji se zadatak ispostavio kao rutina. Slika koju je ostavio već u Novom Pazaru kada je postigao prvenac u novoj sredini lako se izborivši sa dvojicom čuvara na leđima, nagovestila je da je Čukarički dobio golgetera kakvog Banovo brdo dugo nije gledalo, a taj utisak Badamosi je potvrdio večeras kada je predstavljao glavni izvor glavobolja za odbranu gostiju.

Precizno plasiravši loptu u dalji ugao golgeter je načeo rivala kojeg je samo dva minuta kasnije ponovo bacio na kolena. Golgeter Brđana udvostručio prednost sjajnom reakcijom na prvoj stativi posle kornera koji je izveo Ivanović, a upravo asistent kod drugog gola i još jedno letnje pojačanje nastavilo je rafal u nastavku susreta. Nekadašniji igrač Spartaka i Partizana stidljivo se predstavio publici na Banovom brdu, ali posle pobedonosnog gola protiv Napretka, večeras je pružio još jedno reprezentativno izdanje.

Krilni napadač Brđana dočekao je na drugoj stativi odbijenu loptu posle kornera koji je izveo roganović i neodbranjivim volejem uvećao vođstvo. Potpuno potučeni gosti, nemoćni u potrazi načina na koji bi ugrozili Belića, pokušali su da sačuvaju dostojanstvo, a potpuni debakl sprečio je Rufije odbranom udarca Ndijaea u 71. minutu. Golman gostiju, međutim bio je nemoćan dva minuta kasnije kada ga je na cedilu ostavio Pit Simon koji je katastrofalnom greškom poklonio zicer Spasojeviću, a mladi napadač hladnokrvno je zatresao mrežu rivala postavivši konačnih 4:0.

Ubedljivom pobedom nad Rasingom, uz ukupnu pobedu 8:1, Brđani su zakazali dvomeč sa Tventeom. Prvi duel sa Holanđanima biće odigran 4. avgusta na Partizanovom stadionu, dok je revanš na programu nedelju dana kasnije.

ČUKARIČKI - RASING 4:0 (2:0), prvi meč 4:1

/Badamosi 39, 41, Ivanović 52, Spasojević 73/

Beograd

Stadion Čukaričkog

Gledalaca: 2.500

Sudija: Bulat Sarijev (Kazahstan)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić - - Rogan 6,5 (55. Stevanović 6,5), Drezgić 7, Vujadinović 7 (55. Kovačević 6,5), Roganović 7 - Mijailović 6,5, Kovač 7 - Ivanović 7,5 (66. Tomović 6), Docić 6,5 (46. Lukić 6), Ndiaje 6 - Badamosi 8 (55. Spasojević 7).

RASING (4-2-1-3): Rufije 5,5 - Enetije 5,5, P. Simon 5, Omrani 5 (76. Skenderović 5,5), Lorentije 5,5 - Garos 5,5, Nakače 5,5 (76. Amiri 5,5) - J. Simon 5 (64. Pokar 5) - Šaus 5 (64. Buh 5), Fransoa 5 (60. Goma 5), Muratović 5.


tagovi

Mohamed Badamosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara