Čukarički počeo pripreme: Cilj da budemo među pet u Superligi, Veljko Simić želja

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 20:10

Brđani krenuli u tempiranje forme za narednu sezonu

Čukarički je današnjim okupljanjem krenuo u tempiranje forme za narednu sezonu. Prethodna takmičarska godina donela je istorijsku jesen u Evropi i tako doprinela da Brđani naprave novi iskorak u nizu uspešnih sezona. Ostvareni rezultati međutim već su arhivirani na Banovom brdu gde su se rukovodstvo, stručni štab i igrači već okrenuli periodu koji sledi, a Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog, osvrnuo se na ambicije u narednoj sezoni.

Izabrane vesti

"Cilj je da završimo narednu sezonu među pet najboljih u Superligi. U Evropi, iako će neko reći da nemam ambicije, smatram da nam je Liga konferencije po meri, tu možemo da očekujemo neke bodove. U Ligi Evrope su ozbiljniji protivnici, ne mnogo, ali su ozbiljniji", istakao je Matijašević i potom istakao da je zadovoljan ostvarenim u prethodnom periodu:

"Žao mi je samo zbog Kupa Srbije, posebno jer smo igrali bez pola tima. Mogla je utakmica da ode u drugom smeru da smo iskoristili neke kontre i šanse koje smo imali".

Trećim mestom u Mozzart Bet Superligi tim sa Banovog brda obezbedio je kvalifikacije za Ligu Evrope, ali i minimum grupnu fazu Lige konferencije te će se iz UEFA fondova u kasu kluba sa Banovog brda sliti barem 3.000.000 evra.

"Prihod će biti minimum 3.000.000 evra, ali neće uticati na naš budžet s obzirom na to da je godišnji budžet Čukaričkog 6.000.000 što znači da je potrebno da obezbedimo još oko tri miliona evra".

Matijašević je otkrio da su dva igrača vać zaoštrila konkurenciju, da će biti još dolazaka, ali i da su neminovni rastanci. Potom, prvi čovek Brđana odgovorio je na pitanje kojeg igrača sa domaće pozornice bi voleo da vidi u svojim redovima.

"Veljko Simić je igrač kojeg bih želeo, mogao bi da bude realna opcija ukoliko planira da ostane u Srbiji. Katai i Borjan su moji prijatelji, ali dovođenje njih nije realno", kazao je Matijašević.

KERKEZ: Bili smo autsajderi i u nekim situacijama prošle sezone, pa smo ostvarili šta smo želeli

O ambicijama u narednom periodu po povratku zvaničnim obavezama govorio je i Dušan Kerkez, strateg Čukaričkog.

"Imamo korektan broj igrača, mada pojedinci nisu još tu. Marko Docić je operisao slepo crevo i ne možemo da računamo na njega. Takođe, zbog povrede u finalu kupa i Adžić nije spreman i priključiće se radu ekipe na Divčibarama. Uz njih odsutni su i reprezentativci. Svakako, nema velikih iznenađenja i promena, a u nove izazove ulazimo svesni da sve što smo uradili se zaboravlja", kazao je Kerkez.

Brđani će tokom boravka na Bledu odmeriti snage sa Makedonijom Đorče Petrov, Rijekom i MTK-om, dok je danas potvrđena i generalka sa Spartom iz Praga.

"Rivali su ekipe ranga evropskih rivala koji nas očekuju tokom jeseni. Spremaćemo se za prvenstvo, tempiraćemo formu i potrudićemo se da ostvarimo što bolji sto bolji rezultat u domaćim takmičenjima kao i da budemo što bolji reprezent Srbije u Evropi", rekao je Kerkez i nastavio:

"Težimo što boljim rezultatima, a cilj je pre svega da i naredne godine obezbedimo Evropu. Na međunarodnoj sceni je ambicija da se predstavimo u što boljem svetlu i da rezultatima doprinesemo kako klupskom tako i nacionalnom koeficijentu. Autsajderi smo u Evropi, ali smo bili autsajderi i u nekim situacijama u prethodnoj sezoni pa smo ostvarili šta smo želeli".


tagovi

ČukaričkiVladimir MatijaševićDušan KerkezMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara