Đorđe Petrović (© MN Press)
Đorđe Petrović (© MN Press)

Čukin golman posle transfera u MLS: Bonusi me teraju da budem još bolji

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.03.22. | 15:40

Novak Mićović u nastavku sezone novi čuvar mreže u ekipi Saše Ilića

Ostao je Čukarički bez golmana – dobio je novac i potvrdu da zna kako se prave igrači za inostranstvo. Posle Luke Stojanovića prodao je i Đorđa Petrovića direktno u Sjedinjene Američke Države.

Doskorašnji član Brđana seli se u Boston, u narednom periodu braniće za Nju Ingland u MLS ligi. S jedne strane veliki napredak u karijeri, s druge rastanak sa Brđanima u situaciji kad su opet na pragu evropskog fudbala.

Izabrane vesti

Dva kola pre kraja osnovnog dela prvenstva ispred njih su samo večiti rivali.

Ostavio sam klub na trećem mestu, sa 12 bodova prednosti“, sugeriše Petrović na činjenicu da su izabranici Saše Ilića daleko ispred niškog Radničkog.

Na ime njegovog transfera, klub sa Banovog brda će inkasirati oko 1.000.000 dolara, a pripašće mu i 20 procenata od naredne prodaje.

„Dugujem veliku zahvalnost klubu i direktorima. Čukarički je moj tim, ovde sam prilično dugo, kad sam dolazio teško da sam mogao i da zamislim da će se sve odvijati na ovaj način. Moram da pomenem naravno trenera golmana Olivera Kovačevića, hvala mu što je verovao u mene, ubedio ljude iz kluba da imam kvalitet za prvi tim, što su me svi zajedno istrpeli... Hvala i mojim kolegama, Nemanji Beliću koji je sve vreme uz mene, ranije je tu bio i Aleksandar Kirovski, pomogao mi je tokom razvoja“.

Iako se postavlja pitanje ko će braniti umesto njega, Petrović uverava da dilema ne postoji.

Čukarički ima sjajnog Novaka Mićovića, veliku perspektivu, siguran sam da će me odmeniti na najbolji mogući način. Ima isti razvojni put poput mene, bio je na pozajmici u IMT-u, već je dobijao šansu u prvom timu, dokazao da klub može da računa na njega, želim mu svu sreću i da što bolje brani. A ja ću pratiti i njega i Čukarički, biću jedan od najvećih navijača kluba“.

S obzirom da mu je ovo prvo iskustvo van granica Srbije, logično je što se na više adresa 22-godišnji čuvar mreže raspitao o novom klubu.

„Dosta pozitivnog sam čuo od Aleksandra Sarića, trenera golmana zlatne generacije Orlića, koja je na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka sveta. Bio je zajedno sa Veljkom Paunovićem u SAD, objasnio mi je da fudbal tamo napreduje, da se mnogo ulaže. Moj novi klub je prošle sezone bio prvi u osnovnom delu prvenstva, igrao polufinale konferencije. Boston je lep grad, verovatno i najevropskiji u Americi. MLS liga je praćena i van američkog kontinenta. Imam u ugovoru i bonuse, koji će me terati da na svakom meču budem što bolji“, dodao je Đorđe Petrović.

Zadovoljstvo realizovanim poslom izrazio je i Vladimir Matijašević, sportski direktor Čuke.

Posle Luke Stojanovića ovo je drugi igrač koji je iz Čukaričkog otišao direktno u SAD, što govori da smo otvorili novo tržište za naše fudbalere i da i u MLS ligi imaju poverenje u ono što radimo. Petrović je na Banovom brdu proveo skoro osam godina, za to vreme išao je korak po korak, prošao je omladinsku školu, odradio pozajmicu u IMT-u, postao standardni čuvar mreže prvog tima, stigao i do reprezentativnog dresa. U dogovoru sa trenerom golmana Oliverom Kovačevićem sve je planski odrađeno. Ujedno smo spremali zamenu Petroviću, Novak Mićović je već pokazao da je pred njim sjajna perspektiva, klub ne bi trebalo da brine za tu poziciju. Tu je, naravno, i iskusni Nemanja Belić“, podvukao je Matijašević.


tagovi

ČukaričkiĐorđe PetrovićVladimir Matijašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara