Čukarički prodao golmana u Ameriku: Đorđe Petrović ide u Boston za 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.03.22. | 11:49

Brđani imaju i 20 posto od narednog transfera

Posle Đorđa Jovanovića, čiji transfer je iznosio blizu dva miliona evra, Čukarički je prodao još jednog igrača. Odnosno – golmana. Mladi čuvar mreže Đorđe Petrović uskoro će i zvanično postati član MLS ligaša, Nju Inglanda iz Bostona.

Prema saznanjima Mozzart Sporta Čukarički će na ime obeštećenja prihodovati blizu milion evra, uz kluazulu da Brđanima od narednog transfera pripadne još 20 posto ostvarenog prihoda.

Izabrane vesti

Nekadašnji čuvar mreže IMT-a (bio na pozajmici) i dete Čukaričkog već godinama pripada društvu najboljih čuvara mreže u Superligi. Dobio je šansu prethodne sezone, i iskoristio ukazanu šansu. Ove sezone je gol Čukaričkog čuvao na 23 meča i primio 20 golova.

Tokom prethodnog leta pričalo se da će Đorđe Petrović nastaviti karijeru u Španiji ili Francuskoj. Na kraju je konkretna ponuda stigla iz Amerike, odnosno tima koji je regularni deo sezone završio kao prvoplasirana ekipa Istočne konferencije. Ali je ispao u polufinalu. Trener Nju Inglanda je legendarni američki stručnjak Brus Arena.

Pre sedam dana Čukarički je ostao bez još jednog člana startne postave.

Posle pet i po godina u klubu, 172 utakmice i 37 golova, Asmir Kajević je potpisao ugovor sa kineskim Vuhanom.

I pored velikog gubitka, odnosno odlaska Kajevića i Đorđa Petrovića, Čukarički ne bi trebalo da trpi. Brđani su gotovo obezbedili treću poziciju, pa će naredne sezone predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu konferencija.


tagovi

Đorđe Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara