(©FK Partizan)
(©FK Partizan)

Ćurčić: Nadam se da ću dati makar mali doprinos defanzivi Partizana

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.07.20. | 14:30

„Očekivao sam da će tim sa Savom izgledati dobro“, kaže Radovan

Dolazak Radovana Ćurčića u Partizan „kuvao“ se skoro godinu i po dana. Kada je Savo Milošević u martu prošle godine preuzeo komande Parnog valjka, išla je priča da s njim u tandemu dolazi i nekadašnji selektor Srbije.

Njih dvojica ipak tada nisu stigli „u paketu“, ali na početku priprema za novu sezonu dogodila se promena u Humskoj, otišao je Milan Đuričić, a stigao je Radovan Ćurčić.

Izabrane vesti

U tom trenutku pre godinu i tri-četiri meseca bio sam još pod ugovorom. Imao sam planove za dalje, nisam bio u Srbiji neko vreme. Sa Savom sam u dobrim odnosima još iz Fudbalskog saveza, pratio sam Partizan, pričao dosta s njim i sada su presudile ideje koje sam video kod njega, iako i od ranije dobro poznajem njegov način rada. U poslednjih mesec dana kada su se kontakti intenzivirali odlučili smo da krenemo zajedno u novu sezonu“, rekao je Ćurčić za klupsku televiziju.

Upravo zbog toga što dobro poznaje Miloševića od ranije, Ćurčić kaže da nije iznenađen igrama Partizana.

Očekivao sam da će Partizan izgledati dosta dobro, poznajući intelektualne i sportske osobine lidera koje ima Savo Milošević. Partizan je, po meni, bio odličan, samo splet nesrećnih okolnosti je učinio da makar osvajanjem Kupa ne ukrasi sve lepo što je ostvario u sezoni. Parni valjak je ofanzivan, čvrst, ima igru koju su prepoznali navijači. Ekipa je koja voli da vodi utakmicu, da ima dobar posed, mnogo je dobrih stvari i nadam se da će ići ka još boljem i sadržajnijem“.

Imali su crno-beli u prošloj sezoni problema u defanzivi, pa se računa da je najviše zbog toga Ćurčić došao u Humsku, pošto ga bije glas da je defanzivan trener.

Od tih priča se više i ne branim. Pokušavam kao trenera da razmišljam o oba aspekta, odbrani i napadu, ali ta priča me prati još dok sam trenirao mali klub Javor, naročito kada smo išli u goste velikim klubovima, kada smo morali da tražimo način da im se suprotstavimo. Nadam se da ću makar dati mali doprinos da se poboljša defanzivna igra Partizana“.

Pritisak velikih očekivanja, a titula je podvučena dva puta kao imperativ za narednu sezonu, ne plaši Ćurčića.

U Partizanu je borba za titulu uvek imperativ. Ovo je veliki klub koji mora uvek da se bori za krunu. Ubeđen sam da Partizan to i može“, naglasio je Radovan Ćurčić.


tagovi

Radovan ĆurčićFK PartizanSuperliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara