Savo Milošević igračima Partizana: Titula je apsolutni prioritet! Ćurčić je majstor za štimovanje detalja

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.07.20. | 12:55

"Biće strahovito teško, ali ne smemo da tražimo opravdanja", kaže trener crno-belih

Ono što je rekao navijačima, predočio je i igračima. Savo Milošević napada titulu. U rezime prethodne sezone šef stručnog štaba Partizana hrabro je rekao kako sad može da obeća borbu za šampionski naslov, a istu rečenicu izgovorio je pred fudbalerima Parnog valjka na početku priprema za novi takmičarski ciklus.

Parni valjak je jutros upalio motore posle samo deset dana pauze, sa zadatkom da narednog maja prvi prođe kroz cilj u Superligi Srbije.

Izabrane vesti

Apsolutni prioritet je da vratimo titulu u Humsku. To je najveća rana minule, ali i prethodnih sezona. Taj mentalitet moramo da imamo od prvog dana. Biće strahovito teško, ali ne smemo da tražimo opravdanja, nego da pomenuto razmišljanje imamo od prve do poslednje utakmice u ligi“, preneo je Milošević javnosti poruku igračkom kadru.

Trener crno-belih pojasnio je da nije razočaran promenom plana, koji je podrazumevao odlazak na Zlatibor već danas. Zbog pogoršane epidemiološke situacije i na osnovu saveta lekara ekipa će prvi deo priprema svakako odraditi u Beogradu, mada i dalje postoji opcija da od 16. do 25. jula bude stacionirana na planinskoj lepotici.

Ni u kojoj meri planovi nisu poremećeni. Čak nam je ovde komotnije. U pripremnom peirodu uvek imate na raspolaganju više igrača, priključili smo šestoricu momaka iz omladinske škole i Teleoptika, operativno nam je lakše na naša dva terena, te uslove ne bismo imali nigde gde bismo otišli, imali bismo samo jedno igralište i jedan termin. S te strane je lakše. Jedini mali problem je što igrači psihološki vole da ih odvedete negde, ali pošto planiramo da na Zlatibor odemo u narednih sedam, osam dana, ako sve bude u redu na nivou države, biće vremena za to“.

Zasad je klub napustio samo Strahinja Pavlović, a na početku priprema za novu sezonu, u „Zemunelu“ su se pojavila šestorica odlikaša omladinske škole i Teleoptika.

Arambašić, Čolić, Jović i Knežević, koji su bili deo ekipa zimus u Turskoj, opet su sa nama, a danas su prvi put prisutni Bojat i Krstić na pozicijama desnog beka i špica. Pratili smo ih i želimo da proverimo koliko mogu. Trebalo je s nama da budu Stefan Radmanovac i Miljan Momčilović, problem je što su neki od članova njihovih porodica zaraženi koronom, pa ćemo videti kako će se razvijati situacija. Zasad smo sve momke koji su imali neke veze ili bili bliski sa nekim ko ima koronu odstranili (Aleksandar Šćekić i Nikola Lakčević, op. au). Sa nama je nekoliko meseci i Nikola Štulić“.

Zanimljivo, svi momci koji su proletos bili na pozajmicama, neće dobiti drugu šansu u Partizanu. U pitanu su Nemanja Nikolić, Petar Gigić, Luka Cucin, Periša Pešukić i Marko Jovičić.

„Plan je da svi koji su bili na pozajmicama na njima i ostanu. Tu neće biti promena“.

Jedini novajlija, štoper Maki Banjak, po svoj prilici propustiće veći deo pripremnog perioda.

„Očekujemo ga čim se završi prvenstvo Slovenije, a to je 22. jul“.

Što se tiče samih priprema...

U ovom delu, ekipa ne polazi od nule, već je u dobroj meri spremna. Snaga će biti jedna od ključnih stvari, zatim prevencija od povreda i obim koji nam je nedostajao pre i posle kovida“.

Osim jedne promene u igračkom, zabeležena je rokada i u stručnom kadru, pošto je deo Miloševićevog tima saradnika postao Radovan Ćurčić, nekadašanji selektor Srbije.

Kao što želimo da idemo korak dalje kad je u pitanju sama igra, tako i u stručnom štabu moramo da gledamo kako da popravimo neke stvari, da budemo bolji. Nismo mogli dovesti perfektnijeg čoveka za tako nešto. Dosta dobrih stvari smo uradili za minulih 15 meseci, ostali su detalji da se naštimaju, a Radovan je tu majstor. Tu bih se zaustavio, biće vremena za priču o Ćurčiću“.

Ćurčić (levo) sa stručnim štabomĆurčić (levo) sa stručnim štabom

Doduše, deo javnosti doživljava nekadašnjeg trenera Javora kao defanzivnog, već su počele da kolaju priče da će Partizan zbog toga da menja ideju, ali Milošević takve najave seče u korenu.

I da hoćemo da igramo bunker – ne možemo. Ako jedna ekipa igra bunker, druga ne može čak i da hoće. Ne planiramo suštinski da menjamo stil. Ono što hoćemo da popravimo u okvirima u kojima igramo jesu vođenje računa o defanzivi i korekcija kretanja, a tu je Radovan zaista jedan od najboljih. Ljudi spolja misle da je stručnjak za defanzivu, ali Ćurčić poznaje moderan fudbal i apsolutno zna šta je neophodno u svim aspektima igre i u njima će nam pomoći“.

Ćurčić je zamenio Milana Đuričić, a o Đumiju šef stručnog štaba Partizana govori emotivno.

Hvala mu od srca. Neću zalaziti javno u detalje. Nismo se ni u čemu razmimoišli, bićemo prijatelji od kraja života, siguran sam da će nam se putevi ponovo ukrstiti, kao što su se ukrštali i prethodnih godina. Zahvalan sam mu do neba što mi je pomogao, zbog mene je došao u Partizan, verovatno nikom drugom ne bi bio pomoćnik. Na kraju krajeva, i što je pomogao direktno da Partizan izgleda kako je izgleda, naročito jesenas“, zaključio je Savo Milošević.

SADIK U ARANĐELOVCU

Nalazi se Umar Sadik na spisku igrača koji su počeli pripreme, ali se na prozivci nije pojavio. Razlog: od Miloševića je dobio produženi odmor kako bi mogao da se posveti porodici koju nije video mesecima.

Nijedan igrač nije dobio dozvolu da ide van Srbije, ali Sadiku smo izašli u susret pošto su mu supruga i ćerkica u poseti. Nije on mogao kod njih u Italiju, pa su oni došli kod njega. Trenutno su u Aranđelovcu, dobio je tri dana duže. Sve je pod kontrolom“, kroz osmeh je objasnio Savo Milošević.


tagovi

FK PartizanSavo Milošević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara