Da li je bajka o Boginji provincije gotova ili Gasperini ima snage za još?

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 03:52

"Veoma sam zahvalan klubu. Ako žele da idemo svojim putem, ja ću to prihvatiti bez prigovora", rekao je iskusni strateg

Dogodilo se i to, Atalanta prvi put tokom šest sezona pod Đan Pjerom Gasperinijem nije uspepa da se domogne mesta koja vodi u evropska takmičenja, pa se u italijanskoj javnosti vodi otvorena polemika o tome da li je bajka o Boginji provincije završena ili iskuni strateg ima dovoljno snage i umeća da je ponovo odvede u sam vrh tamošnjeg fudbala.

Gasperini ima još dve godine ugovora sa klubom, ali se prvi put našao u ovakvoj situaciji od 2016. godine kada je započeo ovu gotovo neverovatnu priču na Atleti Azruju. Sada je najvažnije pronaći način kojim bi klub ponovo mogao da krene uzlaznom putanjom posle sezone koja je bila oličena veliki oscilacijama, što nije krasilo Atalantu prethodnih godina.

Izabrane vesti

"Ovo je bila sezona sa dve strane, prvi deo je bio pozitivan, bez obzira što još uvek žalimo jer nismo ušli u osminu finala Lige šampiona. U drugom delu su nam nedostajali rezultati, ali ne i igra", rekao je Gasperini.

Atalanta je za kraj sezone odigrala baš onakvu utakmicu kakva joj je bila sezona. Period dobre igre i dominacije, a onda hladan tuš i poraz od osrednje ekipe kakav je Empoli.

"Nažlost, sinoćna utakmica je bila odraz onoga što smo videli u drugom delu sezone. Stvorili smo mnogo šansi, ali ih nismo pretvorili u golove".

Gasperinijeva budućnost više ne zavisi samo od porodice Perkasi, već je tu i ambiciozni američki biznismen i većinski vlasnik Stiven Paljuka.

"Veoma volim ovaj izuzetan klub i ovaj grad. Sada treba da sednemo i razgovramo, jer dosad nismo imali vremena za to. Došlo je do promene u klupskoj hijerarhiji dolaskom novih ljudi, tako da moramo da razgovaramo o našim idejama i vidimo šta da radimo. Veoma sam zahvalan klubu. Ako žele da idemo svojim putem, ja ću to prihvatiti bez prigovora. Ako stvari vidimo na isti način, onda možemo da počnemo sa novom motivacijom i novim planovima", dodao je iskusni strateg.

Luka Perkasi, direktor i sin predsednika Antonija, nema nikakvu dilemu kada je u pitanju Gasperinijeva budućnost, iako on nije taj koji može lično da odlučuje.

"Nastavljamo dalje sa Gasperinijem 100 odsto. Moramo prvo da se fokusiramo na jednostavne stvari i zapamtimo moto kojim moj otac uvek ulazi u novu sezono. Prvo i najvažnije je osvojiti 40 bodova, kako bi osigurao opstanak u Seriji A. Posle toga sve je pozitivno", poručio je Luka Perkasi.

Gasperini tokom boravka u Atalanti nije osvojio nijedan trofej. Dva puta je igrao finale Kupa Italije i oba puta izgubio, ali je zato dva puta osvajao priznanje za najboljeg trenera Serije A. Atalantu je do sada vodio na 291 utakmici i ostvario 149 pobeda, uz 74 nerešene i 68 izgubljenih utakmica.

 


tagovi

Đan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara