Samed Baždar (©Star Sport)
Samed Baždar (©Star Sport)

Baždar iskoristio 'pet minuta' i povredu Saldanje: Interesovanja ima, svi pitaju

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 12:22

Samo je bilo potrebno strpljenje i da mladi napadač namesti glavu

Veliki, možda i najjači adut Igora Duljaja, bio je Mateus Saldanja jesenas. Nemilosrdno je tresao protivničke mreže, bio nezaustavljiv i činilo se da je Partizan u njemu dobio novog Rikarda Gomesa. Međutim, koliko je u prvom delu sezone bio produktivan, toliko nije posle zimske pauze.

Kuburio je Mateus Saldanja sa povredom, dugo bio van stroja. Ovog proleća dao je tek dva pogotka (Javoru u Ivanjici i Crvenoj zvezdi u prvom od tri derbija), osam puta nije bio ni u konkurenciji za meč zbog zdravstvenih problema, a kada se vratio – našao se u senci Sameda Baždara. Izdanak Partizanove škole iskoristio je ‘pet minuta’ koji su mu se ukazali zbog povrede Brazilca, ušao u golgetersku seriji u debitovao za reprezentaciju Srbije. Sada ni interesovanje ne manjka.

Izabrane vesti

Samo tokom proleća Samed Baždar je dao je sedam golova, upisao je i jednu asistenciju. Ustalio se u špicu i sasvim moguće da će biti naredna velika prodaja crno-belih. Leto se bliži, pa samim tim u Humskoj polako počinju da razmišljaju o prelaznom roku i rekonstrukciji tima. Gde će biti potrebna nadogradnja, od koga može da se zaradi i ko je nepotreban.

“Razmišljam i o tome. Prvo treba da se završi ova sezona. Miličić se povredio, morali smo da nađemo igrača koji ispunjava bonus pravilo. To je Kovačević, koji je perspektivan. Ali, mnogo puta je rečeno da je Partizanov dres izuzetno težak. Imali smo priliku da to vidimo sa Ilićem, koga smo forsirali, gurali, ali morali smo da budemo strpljivi sa njim. To moramo da budemos a svim mladima i da im damo podršku kada im ne ide. Imamo priliku da vidimo ako to izgleda i u slučaju Baždara, koga smo dobili zahvaljujući povredi Saldanje”, rekao je Igor Duljaj i posebno se osvrnuo na učinak Sameda Baždara ovog proleća.

Ako je nešto pozitivno za Partizan u drugom delu sezone, tokom koga je Crvenoj zvezdi prepustio prvo mesto i od večitog rivala ispao u polufinalu Kupa Srbije, onda je to napredak momka koji je prvi nastup u dresu reprezentacije Srbije upisao na Kipru.

“Priča se o njemu, ljudi se interesuju, pitaju agenti. Dakle, potrebno je strpljenje. Ono što sam mu ja pričao kada smo bili na Kipru jeste da mora da reši probleme u glavi. Na njemu je da radi i čeka. Kada se pojavi pet minuta – budeš spreman i iskoristiš ih. Ako pričaš i ne budeš spreman, onda imaš problem. Bio sam i ja mlad igrač, znam kako je to kada ti padne samopouzdanje, ali isto tako i kako je to kada imaš podršku od saigrača”, podvukao je trener Partizana.



tagovi

FK PartizanIgor DuljajSamed Baždar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara