Duel Grizmana i Nejmara (©AFP)
Duel Grizmana i Nejmara (©AFP)

Da nije Grizman, bio bi Nejmar: Erik Abidal o želji da u Barsu vrati Brazilca i dovede Poketina

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 15:49

Bivši sportski direktor Barselone o transferima koji se nisu dogodili, a mogli su

Bivši fudbaler i sportski direktor Barselone, Erik Abidal, nije se lepo rastao sa klubom leta prošle godine. Dugo je kuvalo zbog nesuglasica sa prvom zvezdom tima, Leom Mesijem, zbog otkaza Ernestu Valverdeu, a kulminiralo je posle debakla od Bajern Minhena (2:8) u četvrtfinalu Lige šampiona.

Francuz je tada optužio igrače da se nedovoljno zalažu i da nemaju dobar odnos sa trenerom, što je izazvalo Mesijev javni odogovr, kakav se retko pre dešavao. Abidal smatra da nije pogrešio.

Izabrane vesti

"Mislim da sam bio u pravu. Mislim da je trebalo da treniraju bolje. U moje vreme kod Pepa Gvardiole bilo je: 'Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš najbolje da treniraš. Pobeđivaćeš jedino ako dobro radiš tokom cele nedelje'. To sam i rekao, a nikada nisam pomenuo da igrači žele da se reše trenera", istakao je bivši reprezentativac Francuske u intervjuu za engleski Telegraf.

5. APRIL, 21.00: (1.15) BARSELONA (.7.75) VALJADOLID (18.0)

Govorio je Abidal i o nameri da vrati Nejmara u Barselonu.

"Deset dana pre zatvaranja prelaznog roka leta 2019. bio sam u Parizu sa Leonardom (sportskim direktorom PSŽ-a). Da ranije nismo potpisali Grizmana, 100 odsto sam uveren da bi se Nejmar vratio", otkriva Abidal.

Nisu, ipak, svi na Kamp Nou bili za to da Brazilac ponovo obuče dres Blaugrane.

"Jedan od argumenata protiv je bio sudski spor koji je pokrenuo protiv kluba. Pojedini članovi Upravnog odbora tražili su da odustane od tužbe ako želi da se vrati, ali to već nije bio moj problem. Što se mene tiče, mogli smo ponovo da ga angažujemo".

Otkriva Abidal i da je umesto Kikea Setjena predlagao da na Barsinu klupu sedne Maurisio Poketino. Odlučeno je, ipak, da poverenje bude ukazano Ronaldu Kumanu.

"Razmišljao sam o tome i nisam bio jedini. Rekao sam ljudima iz Uprave da moramo dovesti najboljeg trenera kog možemo i da ne treba da se obaziremo na to što je prethodno radio u Espanjolu. Želeo sam najboljeg, a on je među najboljim trenerima današnjice", smatra Abidal.

Želja mu se, ipak, nije ostvarila, a ubrzo potom je i sam napustio klub.


tagovi

BarselonaNejmarAntoan GrizmanErik Abidal

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara