Markel Susaeta (©Shutterstock)
Markel Susaeta (©Shutterstock)

Da vidimo od čega je satkan Mekartur

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.01.21. | 03:00

Novajlija u najjačem rangu Australije u ranim jutarnjim časovima dočekuje Velington, u sklopu 3. kola A-lige i juri prvu pobedu na domaćem terenu

Sidnej je gazda, a Mekartur potencijalno iznenađenje. Otprilike takvo mišljenje provejavalo je, i još provejava Australijom na startu nove sezone tamošnjeg prvenstva. Novajlija u najjačem rangu silno se pojačao i zaista bi mogao da bude kost u grlu favorita, mada iskustvo mu je glavna falinka, a ona često ume mnogo da košta u odlučujućim momentima.

U subotu u ranim jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu Mekartur igra meč 3. kola A-lige protiv Velington Finiksa na stadionu Kembeltaun, u predgrađu Sidneja (07.05). Obe strane su pretrpele poraze u prethodnoj rundi. Domaćin će očajnički tražiti prvu domaću pobedu, dok će Velington juriti premijerno slavlje u kampanji pošto je na startu izgubio od šampiona Sidneja.

Izabrane vesti

Novopridošli A-ligaš započeo je svoj život u elitnom australijskom društvu trijumfom nad Vestern Sidnej Vonderersima u gostima, ali ga je na zenlju brzo srušio Sentral Koust Mariners. Izabranici Anta Miličića, trenera hrvatskog porekla, Bikovi su bili nasamareni u meču u kojem su viđena dva gola, po jedan u oba poluvremena. Bila je to gorka pilula za Mekartur u svom premijernom duelu na svom stadionu.

Naredna šansa za Bikove da pobede kod kuće je predstojeći duel sa Finiksom, u jedinoj utakmici 3. kola šampionata zbog brojnih odlaganja. Pobeda bi ih vinula na deobu liderske pozicije i nema dileme da su oni sposobni da urade upravo to. Na takav zaključak upućuje njihova početna pobeda, skupivši najviše šuteva na gol posle prve runde mečeva. Ako u ovaj duel unesu isti stav, Benjat, Markel Susaeta i Met Derbišajer su više nego kadri da odšetaju do skalpa.

Nasuprot tome, gostujuća ekipa je prošlu sezonu završila u razočaravajućem maniru. Samo dva boda osvojio je Velington na poslednjih pet utakmica i, na veliku nesreću, nastavio je tamo gde je stao u svom otvaranju prošlog vikenda. Poraz od Sidneja od 2:1 dogodio se kada je u drugom poluvremenu novozelandski sastva posustao.

Međutim, suočavanje sa prošlosezonskim šampionima u uvodnoj utakmici uvek će biti težak zadatak i tako tesan poraz neće previše obeshrabriti menadžera Ufuka Talaja. S obzirom na to da obe ekipe imaju najviši posed lopte ove sezone, to obećava zabavnu utakmicu. Domaći tim nema problema sa povredama, ipak neke promene bi mogle da se dogode. Benjat i Mark Miligan bi mogli zajedno da započnu na sredini terena. Gosti imaju samo jednu brigu, jer će biti bez Renoa Piskopa, koji je povredio ložu. Izraelski napadač Tomer Hemed imao je lakšu povredu pre poslednje utakmice, ali trebalo bi da bude na raspolaganju za ovaj meč.

AUSTRALIJA 1 - 3. KOLO

Subota

07.05: (2,40) Mekartur (3,20) Velington Finiks (2,85)

Odloženo

Melburn Siti - Njukasl Džets

Vestern Sidnej - Adelajd

Brizbejn - Sidnej

Sentral Koust - Melburn Viktori

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Markel SusaetaMekarturVelington FiniksAustralija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara