Sebastijan Batalja (©Reuters)
Sebastijan Batalja (©Reuters)

Damoklov mač nad Bataljom, navijači i uprava Boke nezadovoljni

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.04.22. | 23:05

Liga kup Argentine: Tim s Bombonjere noćas (02.30) gostuje Velezu u gradskom derbiju. Oba tima doživelila fijasko na startu Kopa Libertadores

Dve ekipe koje se nisu proslavile na startu ovogodišnjeg izdanja Kopa Libertadores, najeminentnijeg klupskog takmičenja na južnoameričkom kontinentu, Velez Sarsfild i Boka Juniors, noćas (02.30) se sastaju u devetom kolu Grupe B, Liga kupa Argentine. Stadion Hose Amalfitani u Linijersu, u Buenos Ajresu, biće poprište ove bitke, koja za sobom povlači onu sada već tradicionalnu liniju između velikana i onih koji to zapravo to nisu, ali i jedno od večitih pitanja o proširivanju grupe Cinco Grandes iliti Velike petorke za još jednog člana i nikada usvojenog pojma “Sexto grande” – Velikih šest.

Trenutno situacija za tim iz zapadnog Buenos Ajresa nije baš najpovoljnija. Velez Sarsfild pokušava da se izvuče iz teškog perioda u Liga kupu, a koji se tokom ove nedelje preneo i na međunarodnu scenu, a pre dve nedelje ostali su i bez trenera Maurisija Pelagrina.

Izabrane vesti

Neuspeh koji je značio Pelegrinijev odlazak iz Veleza bio je onaj od 1:0 u poseti Argentinos Juniorsima na stadionu Dijego Armando Maradona u sedmom kolu, kada je El Fortin posle dva vezana remija doživeo treći poraz u sezoni. Velezov tim na tom meču bio je neprepoznatljiv na terenu, gde je uputio samo jedan udarac ka golu Lanzilote. U međuvremenu, domaći tim nije prestajao sa napadima, uz čak 22 udarca, od čega osam direktnih u okvir gola na kojem je stajao Lukas Hojos.

02.30: (3,20) Velez Boka (2,65) Juniors (2,55)

Znak napretka pokazao je nedavno, kada je na svom terenu ugostio Lanusa i pobedio sa 3:1. Za razliku od prethodne utakmice, u ovoj je igrao veoma dobro. Tako je uputio 16 udaraca, šest na gol i imao više od 60 odsto vremena loptu u svom posedu. Gosti su uspeli da postignu čudesan pogodak, pošto su uputili samo dva udarca ka golu.

Velez u duel sa Đenovljanima ulazi posle poraza 4:1 od Estudijantesa u prvom kolu grupne faze Kopa Libertadores. Privremeni strateg i ovoga puta biće Hulio Bakari, koji je trener mlađih kategorija i za sada je zauzeo mesto Maurisija Pelegrinija, ali njegova budućnost je nepoznata i zavisiće od rezultata u narednih nekoliko utakmica. Na domaćem turniru El Fortin je sakupio osam bodova u dosadašnjem izdanju Liga Kupa.

Uprkos lošim rezultatima koji ga trenutno drže na devetom mestu Grupe B sa 10 bodova, Velez nije izgubio meč na domaćem terenu u ovoj godini. Šta više, poslednji put kada je doživeo neuspeh na Hose Amalfitaniju, bilo je to još u avgustu prošle godine minimalnim rezultatom od Kolona. Od tada nanizao je 15 uzastupnih utakmica bez poraza, uz 10 pobeda i pet nerešenih ishoda.

Boka Juniors, zajedno sa Tigreom i Estudijantesom, deli vođstvo u Grupi B sa po 15 bodova, a jedini poraz u dosadašnjem izdanju Liga Kupa, Đenovljani su pretrpeli u petom kolu od Urakana sa 1:0. Uprkos tome, u poslednjim kolu tim Sebastijana Batalje igra veoma dobro, pošto je u gostima savladao do tada lidera Estudijantesa sa 1:0. Ubrzo nakon toga, ponovo u gostima, suočio se sa svojim najvećim rivalom, River Plejtom, i pobedio 1:0 golom Sebastijana Vilje.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

U poslednjem meču u ovom takmičenju, Boka Juniors se sastala sa Arsenalom na Bombonjeri i remizirala 2:2. Utakmica je počela sporije, oba tima su međusobno ispitivala snage, a onda se u drugom poluvremenu sve zapalilo. Boka je dva puta dolazila u vođstvo, ali su Vijaduktosi na kraju uspeli da izvuku remi, treći put zaredom sa istim rivalom.

23.55: (2,80) Independijente (2,60) Tigre (2,95)

Uprkos činjenici da deli prvo mesto i da je pre dve nedelje pobedio River na Monumentalu u Superklasiku, trener Batalja je na meti kako navijača, tako i pojedinih članova uprave. Tokom nedelje je velikan sa Bombonjere poražen u Kaliju od Deportiva (0:2) u debiju u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores. Bolan pad i zbog toga što je ponovo viđena Boka bez ideje i konkretnosti u igri. Kao da ovo nije bilo dovoljno, za Batalju se otvorio još jedan front sukoba. Naime, Agustin Almendra koga je trener zbog nediscipline izostavio iz ekipe, poslao da igra za rezervni tim, postigao je gol i izvršio pritisak na čelnike kluba da se vrati u prvi tim. Batalja je već jasno stavio do znanja da Almendra više neće igrati dok je on trener, ali navijači i pojedini ljudi s Bombonjere žele ga nazad i ova situacija bi mogla da bude kobna po mladog stručnjaka koji je prošle godine doneo plavo-žutima Kup Argentine i spasao mučnu sezonu.

Istorija ukazuje da su između ova dva tima odigrane 174 utakmice, uz 88 pobeda Boke, 45 Veleza i 41 nerešenih ishod. Poslednji njihov obračun na istom ovom stadionu završen je pobedom domaćina sa 2:0. Pre toga, Boka je pregazila Velez, takođe na Hose Amalfitaniju, kada je bilo čak 7:1 za tim s Bombonjere.

LIGA KUP ARGENTINE – 9. KOLO

Petak

Arsenal Sarandi - Godoj Kruz 3:3 (0:2)

/Lomonako 70p, Krupzski 73, Gariljo 86 - Ferari 11, Ojeda 31, Ortiz 64/

Atletiko Tukuman - Himnasija La Plata 1:2 (1:1)

/Ortiz 40 - Taragona 16, 61p/

Subota

Rosario - Kolon 2:2 (1:1)

/Oheda 44, Fereira 64 - Pjeroti 9, Abila 76/

Sarmijento - San Lorenco 2:1 (1:0)

/Tores 28, 80pen - Ortigoza 90+6pen/

Union Santa Fe - Njuels Old Bojs u toku

Taljeres - Defensa i Hustisija u toku

23.55: (2,80) Independijente (2,60) Tigre (2,95)

Nedelja

02.30: (3,20) Velez Boka (2,65) Juniors (2,55)

19.00: (2,00) Estudijantes (3,25) Kordoba Santijago (3,70)

19.00: (2,55) Patronato (2,90) Banfild (2,90)

21.30: (3,25) Platense (3,05) Rasing (2,25)

23.55: (1,58) River Plejt (3,70) Argentinos Juniors (5,70)

Ponedeljak

02.30: (1,70) Urakan (3,45) Barakas (5,00)

Utorak

02.30: (1,83) Lanus (3,40) Aldosivi (4,20)

***kvote su podložne promenama


PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

ArgentinaArgentina 1Južna AmerikaBoka juniorsVelez SarsfildVelez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara