(© Star sport)
(© Star sport)

Dan kada su svi dobili: Kako je Lagator probudio snove o Ligi šampiona, Zvezdi i Dragoviću

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.11.23. | 12:09

Loznica uz novi stadion dobila i nove snove, fudbalsko zdanje tek prvi korak u očekivanoj ekspanziji

Utakmicom Loznice i Vrelo sporta u subotu je zvanično otvoren novi Lagator. Grad na obali Štire, ali i čitav region dobili su sportski objekat za ponos, dobili su Lozničani fudbalski stadion na dva nivoa, prvi u Srbiji, moderno zdanje i budući centar sportskih dešavanja, ali i mnogo više od toga.

U noći ukrašenoj sa pet golova, Lazar i Vladimir, talentovani omladinci Loznice, dobili su dodatni motiv da se bore za poziv u prvi tim i priključenje ekipi Aleksandra Janjića.

Izabrane vesti

Utisci su fenomenalni, utakmica je bila odlična, za pamćenje. Loznica je zasluženo slavila, a ruku na srce, očekivali smo manje uzbuđenja, tvrđi duel i eventualno jedan gol odluke“, istakao je Lazar dok je, razduživao marker i samim tim zaduženja koja je sa saigračima imao tokom meča, a na njegove reči nadovezao se Vladimir: „Sad kad smo videli kako sve deluje, naravno da se probudila želja da makar jednu utakmicu odigramo na ovom stadionu, imamo motiv da se nametnemo prvom timu, osetimo na terenu atmosferu koju smo ovaj put doživeli sa tribina. Impresivno je koliko je ljudi došlo da gleda klub imajući u vidu na veličinu Loznice kao grada. Sve je delovalo kao da je na veče Liga šampiona stigla u naš grad“.

Veče je radno, poput dvojice tinejdžera, proveo i njihov tek nekoliko godina stariji sugrađanin Stefan, deo ljubaznog i profesionalnog osoblja i VIP loži, koji je zajedno sa kolegama dobio priliku da sa ponosom kaže da je bio deo istoriskog događaja. 

„Nismo imali predstavu da će biti ovakav odziv. Čitav tim konobara stigao je iz jednog od najpopularnijih restorana u gradu, ali se ne sećam smene na kojoj smo imali ovoliko posla. Ceo dan smo proveli na stadionu, gosti su bili predsednik Srbije, Nemanja Matić, mnoga poznata lica, viđeniji Lozničani... Uz sve obaveze, preovlađuju utisci zadovoljstva i oduševljenja objektom i događajem. Od utakmice smo stigli da pogledamo deo prvog poluvremena, da vidimo prva dva gola... Lepo je što ih je postigao Komarčević, naš je Lozničanin i ako je neko zaslužio da se na taj način upiše u istoriju onda je to baš kapiten. Nadam se da ćemo na Lagatoru u budućnosti imati prilike da ugostimo i reprezentacije, ili velike evropske klubove kao što je to slučaj u Leskovcu“.

(© Star sport)(© Star sport)

Na listi „dobitnika“ predškolac Dimitrije je bez dileme visoko kotiran s obzirom na to da će sa ponosom moći da se pohvali da je prvu fudbalsku predstavu pogledao upravo na otvaranju lozničkog Velodroma.

Bilo je lepo! Video sam sve golove i drago mi je da smo pobedili“, rekao je stidljivo jedan od najmlađih gledalaca na zapadnoj tribini, ali mu je otac pomogao da probije led dodavši: „Već smo se dogovorili da ćemo dolaziti redovno da gledamo utakmice na novom stadionu, biće uživanje s proleća pratiti fudbal u ovakvom ambijentu“.

(© Star sport)(© Star sport)

Očeve reči uticale su da se Dimitrije ohrabri i prizna:

Navijam za Zvezdu i Dragovića, ali ću sada bodriti i Loznicu. Voleo bih da jednog dana i moj omiljeni klub i igrač budu gosti na Lagatoru“.

(© Star sport)(© Star sport)

Osim Lozničana, novim stadionom dobili su praktično svi stanovnici zapadne Srbije, između ostalog i Banje Koviljače, iz koje je zbog utakmice došao gospodin Bata, svedok utakmica i na starom Lagatoru, pre više od pola veka.

Oduševljen sam stadionom, to je nešto što ostaje generacijama. Ekipe su ukrasile otvaranje zalaganjem, a pobeda Loznice je doprinela pozitivnom utisku. Verujem da će ovo vremenom postati jedan od fudbalskih centara. Imamo u ovom kraju sijaset igrača koji su stasali i postali reprezentativci kako u periodu stare Jugoslavije, tako i u bližoj istoriji. Očekujemo da će sve biti na još višem nivou kako vreme bude odmicalo“, kazao je Bata.

(© Star sport)(© Star sport)

S njim je saglasan Srđan, kako sam kaže - novopečeni Lozničanin:

„Utisci su apsolutno pozitivni. Loznici će biti potrebno vreme da navikne na ovakav sportski objekat i stvori fudbalski ambijent. Ovo je nešto potpuno novo, neviđeno, kako u Loznici, tako i u zapadnoj Srbiji. Tek će Loznica da reaguje na ovaj stadion i tek će da se izgradi atmosfera, jer klub nema tradiciju u višim rangovima, ali je grad u ekspanziji. Izgrađena je i nova saobraćajnica i tek očekujem u vremenu koje predstoji da sve u potpunosti zaživi. Potrebno je da sve ide paralelno, nije dovoljno samo napraviti stadion i očekivati da će on da bude krcat. Fudbalska publika se neguje i kultiviše. Za to je potrebno vreme, ali je ovo fenomenalan prvi korak“.


tagovi

Srpska liga ZapadLoznicanovi stadion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara