Komentari na vest

Dani Alves: Hrvatska slična Srbiji, moramo da ostanemo smireni

G

Gost Djape

pre preko 1 godinu

jesmo slicni, u stvari bili smo isti narod, i imamo isti pogled na fudbal, samo sto oni ginu za svoju novu drzavu, koju su imali jos amo za vreme drugog svetskog rata. Mi nemamo taj nacijonalni naboj, jer poznato je u istoriji da te nove nacije uvek zele da dokazuju svoje postojanje. Takodje vec duze vremena im je reprezentacija na okupu, i pametno je podmladjuju ubacivanjem talentovanih igraca na pojedine pozicije, uzimajuci igrace i iz domacih timova, jedino se kod nas kotira da nam liga nije dobra i da nema dobrog igraca u njoj. Takodje kod njih povredjeni igraci idu u bolnicu a kod nas nastupaju za nacionalni tim i sa jednom nogom.
B

Bllerim L.

pre preko 1 godinu

Dobra kaže Alvesi sllična mentaljiteti .Hrvat i malo bolli Srbiju nerešeno bez pobednik
Q

QwertzPa013

pre preko 1 godinu

Njima ide smena generacija, to je sto je sa ovim top rezultatima, mi smo nasu napravili i deluje za sada solidno... Treba kontinuitet i ne treba sad menjati bog zna koliko... Selektor mora malo da spusti ego, da ga FSS gura na obuke, kurseve jer nazalost takticar nije, takodje dobro bi im dosao neki krsten analiticar, jer se iste greske ponavljaju iznova i iznova
T

Trpke

pre preko 1 godinu

Druze jel si ti realan ? Jahahahahaha , kaze lik savez da pogura selektora na kurseve 🤣🤣🤣🤣 . Pa Tom selektoru je skoro 60 godina. To je sto je sto se tice trenerskog znanja
o

ostic

pre preko 1 godinu

Analaiticar mu je ispred nosa na Rts u
s

srka

pre preko 1 godinu

E moj Alveš, hvala ti što si nas uporedio sa Hrvatima u fudbalu. Ima tu negde trunka istine, ali samo toliko. Hrvatska je od osamostaljenja konstantno u vrhu evropskog i svetskog fudbala, a nas nema nigde. Imaju bolju školu, daleko uspešnije rade sa mladim igračima. Izbacuju ih kao na traci. Da se ne lažemo, oni su i u SFRJ imali talentovanije igrače od nas. Kad se setim Bobana, Šukera, Asanovića, Prosinečkog, Jarnija, bolje da ne nabrajam dalje. Mi smo mogli da se pohvalimo Piksijem kao vrhunskim igračem i malo ko je još vredan pomena. Poslednje finale kupa maršala Tita, potvrdjuje ovu priču. Gde je Hajduk sa Bokšićem, Asanovićem i Jarnijem, lagano dobio neprikosnovenu Zvezdu. Nažalost, talentovaniji su u većini kolektivnih sportova od nas, to je surova istina. Evo primer Dinama, koji je ove godine igrao Ligu šampiona, sa ja mislim jednim strancem, u prvoj postavi. Mislim da je u pitanju desni bek, čini mi se iranski reprezentativac. Ostalo sve hrvatski igrači i odigrali krajnje dostojanstveno. Kod nas u Zvezdi i Partizanu 70% tima čine stranci. O košarci da ne pričam. Možda je to podatak koji potvrđuju sve gore navedeno.
s

smehotres

pre preko 1 godinu

U kojim su to kolektivnim sportovima oni talentovaniji od nas ha? U kosarci ne postoje, u odbojci ne postoje, u rukometu u kog se kunu nisu otisli na OI prosle godine a poslednju zlatnu medalju osvojili pre 10 i vise godina, EP nikada nisu osvojili iako je to jače takmicenje od SP u rukometu, u vaterpolu smo takodje uspesniji. Los pokusaj trolovanja
@

@

pre preko 1 godinu

Ispravka, u rukometu su zapravo poslednju zlatnu medalju osvojili pre skoro 20 godina. "Rukometna sila" al da ne postoje Francuska, Danska i Španija.
U

Usput

pre preko 1 godinu

Zvezda je izbacila Salcburg sa 11 Srba na terenu!!!
M

Marenda

pre preko 1 godinu

Niste u pravu. Ako fudbal racunate od 1990. mozda, ali fudbal se u bivsoj zemlji igrao mnogo pre toga. Sekularac, Dzajic, Milutinovic, Pizon, Kostic, Savic, Vasovic, golmani Beara i Soskic, samo su neka od imena. Od 90ih ste zaboravili Vidica, Mijatovica, Stankovica, Mihajlovica, Ivanovica, Jugovica. Svi su legende najvecih evropskih klubova.
S

Sine

pre preko 1 godinu

Šta bre talentovaniji u kolektivnim sportovima? Alo pa mi smo u košarci i odbojci i u muškoj i ženskoj konkurenciji ispred njih 500 godina. U vaterpolu smo sve osvojili u rukometu smo jadni i jedni i drugi. Inače mi na Olimpijadi uz SAD imamo najviše medalja u ekipnim sportovima. A i u fudbalu su smešni, Hajduk nije video Evropu 20 godina kao da su pod sankcijama a i posle Modrića će im reprezentacija biti slabija od naše
G

Gandalf.treci

pre preko 1 godinu

Šta imaš ti momče?!?! Jedini kolektivni sportovi u kojima su bolji su fudbal i rukomet, u ostalima nam ne mogu ni prismredet! U vaterpolu su bolji samo trenutno al i to će kratko trajati!!!
A

Andrejka

pre preko 1 godinu

Negde od 90tih jesu izbacili mnogo više igrača, a i imaju sistem i ginu za reprezentaciju... Mi smo protraćili 2 generacije '98 peđina prečka(Jugović, Siniša, Mirković, Milošević..) i takođe jako talentovanu Vidić - Stanković (Bane, Kolarov, Subotić, Pantela, Janković itd).. Realno u poslednjoj deceniji po imenima i talentima smo mnogo utanjili... Al opet kažem mi smo sami prosuli dve generacije kojima je realan domet 1/8-1/4 uz sreću i više... Oni su konstantno borbeni, drže se sistema i u zenitu ove generacije su se poklopile zvezde.. Nije to samo sreća na dve godine daješ sve od sebe jednom mora da se poklopi
l

lik iz klake

pre preko 1 godinu

Radi ih alves malo...pecka 😂
Z

Zivkovic

pre preko 1 godinu

Neozbiljno poredjenje!
b

bruka

pre preko 1 godinu

Kad ovako odvale, ne ostanu citavi.. Pa po cemu smo slicni, mislim na timove? Jedni igraju smireno, na rezultat, drugi ne umeju da sacuvaju 3:1, jedni primili mozda i najmanje golova na sampionatu, drugi primili najvise u grupi pored Kostarike..
R

Rodman1986

pre preko 1 godinu

Dani, porediš vice šampiona svijeta sa najgorom reprezentacijom na prvenstvu? Daj ne zezaj se. Možda to jeste ista škola. Ali hrvati su u osmom razredu, a Srbija u prvom.
H

Hahahahahahaha

pre preko 1 godinu

Što ne spomeneš onda i Hajduk koji nije igrao Evropu 20 godina, jel su pod sankcijama ili šta? A videćemo kroaciju kad im Modrić ode u penziju
G

Grgurr

pre preko 1 godinu

Srbi imaju finalist KS 1966 Osvajaca iz 1991 A mladi su bili evropski i svetski sampioni. Vi to nemate...niti ce se desiti.
p

poz iz Hr

pre preko 1 godinu

Niti nam treba niti će se ikad ponoviti. Sad možete osvojiti Kup bjelorusko-kinesko-srpskog prijateljstva, pošto bi vam Kup rusko-bjelorusko-kinesko-srpskog prijateljstva bio prejak, sudjelovanje nema smisla.