Paulo Dibala (©Reuters)
Paulo Dibala (©Reuters)

DDR tačno zna kako sa Dibalom: Dobio je sve što i Toti, Rim ponovo u plamenu

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.02.24. | 10:48

La Hoja ima potpunu slobodu, preboleo odlazak Žozea Murinja i raspalio je euforiju među navijačima

Bog i batina bio je Frančesko Toti u Romi, imao je potpunu slobodu na terenu. Svi su radili za njega. Nije se postavljalo pitanje ko je prva zvezda tima, znalo se kome ide lopta. Danijele de Rosi je dve decenije čuvao leđa Princu Rima i nije nikakvo iznenađenje što je upravo on pronašao žicu čoveku koji je pre dva leta crveno-žuti deo Večnog grada digao na noge.

Romini navijači su u Paulu Dibali videli fudbalskog Mesiju, naslednika Frančeska Totija, nekoga ko može da vrati skudeto na Olimpiko. Žoze Murinjo se opkladio na Argentinca i kada nije bio povređen – dobijao je mnogo. Ali povrede su postale učestale, dečko od stakla više je bio van terena nego na njemu i portugalski strateg platio je otkazom. U Trigoriji su odabrali Danijelea de Rosija za njegovog naslednika i taman što je seo na klupu, La Hoja se oporavio od povrede, a on je tačno znao kako sa njim.

Izabrane vesti

Za samo nekoliko nedelja Roma je od Paula Dibale dobila više no što je mesecima unazad. Isprva je bio rezervisan, pao mu je teško odlazak Žozea Murinja, međutim, klupska ikona znala je kako da ga kupi. Uostalom kao i ceo tim.

Danijele de Rosi ima sreću da se dobar deo igrača oporavio, ali za rezultate je umnogome zaslužan. Jer skenirao je situaciju i odlučio da ne komplikuje. Odmah po dolasku bio je svestan od koga može najviše da bude na dobitku, znao je šta mu je činiti sa Paulom Dibalom. Vodio se primerom Frančeska Totija, dao mu je odrešene ruke da na terenu radi šta želi i rezultat toga je pet pobeda u šest utakmica u Seriji A, kao i prolaz Rome u osminu finala Lige Evrope.

“Postoje igrači koji poseduju talenat i potrebno im je više slobode. On radi šta želi i to je ispravno. Sa Totijem sam igrao 20 godina i niko mu nije govorio gde treba da stoji i kako da igra. Trebalo je da spustimo glave, sačekamo loptu i postignemo gol. Ako smatramo da Dibala ima takvu vrstu talenta, onda to treba da iskoristimo”, izneo je planove Danijele de Rosi po dolasku u Romu.

Ne da nije pogrešio, nego bolju odluku nije mogao da donese. Brojke su neumoljive. Otkako je rimski vojskovođa preuzeo Vučicu, argentinski ofanzivac je dao sedam golova. Pobedu nad Torinom potpisao je het-trikom, prvim još od 2017. godine i dana kada ga nisu mučile povrede, kada je bio centralna figura u Juventusu i samo u italijanskom šampionatu postigao 22 pogotka.

Postao je prvi igrač još od Mohameda Salaha koji je došao do het-trika na Olimpiku, samo su još Henrik Mhitarjan i Nikolo Zaniolo tri puta na jednom meču tresli protivničku mrežu, međutim, na gostovanjima. Koliki uticaj Paulo Dibala ima na igru Vučice govori podatak da u proseku daje gol na 66 minuta u Seriji A.

Samo ove sezone upisao je 11 golova i šest asistencija na 18 utakmnica! U odnosu na prošlu sezonu u deficitu je jedan gol, odigrao je osam utakmica manje i ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, podebljaće statistiku. Impresivna je od dolaska u klub: na 63 utakmice ravno 30 golova i 14 asistencija.

Svima u Trigoriji su na pameti dve stvari: prva da Argentinca posluži zdravlje, a druga da ostane džentlmen i ne obrne ćurak.

Kada je došao u Rim, obavezao se na saradnju do leta 2025. godine, ali tom prilikom ubačene su specijalne klauzule. Ukoliko ga želi neki klub van Italije, može ga dobiti za tričavih 12.000.000 evra. Zimus je La Hoja odbio dve ponude iz Saudijske Arabije, kroz koji mesec će biti na novim iskušenjima. Nastavi li ovako, interesenata će biti više. Voleli bi u rimskom klubu da izbrišu tu klauzulu, spremni su da otpočnu pregovore oko novog ugovora i potpišu ga kako ne bi strepeli tokom čitavog jula.


tagovi

RomaPaulo DibalaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara