Memfis Depaj (©Reuters)
Memfis Depaj (©Reuters)

De Bur s najjačim snagama, Škoti bez Mektominija i Gilmora

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 14:36

Tradicija uz Holanđane koji protiv ostrvske selekcije imaju gol-razliku 11:0 na poslednje četiri utakmice

Evropsko prvenstvo kreće za devet dana, a selektori najboljih selekcija Starog kontinenta u prijateljskim mečevima pokušavaju da nađu idealnih 11. Jedna od ekipa koja ne spada u evropski krem poslednjih godina je Holandija. Ipak, Lale su fudbalska supersila i ne treba ih otpisati. Četa Franka de Bura večeras (20.45) u portugalskom Algavreu igra prijateljski meč protv Škotske koja je bila kobna za Srbiju u finalu plej-ofa Lige nacija.

De Bur će uigravati štoperski tandem iz Serije A Matijsa de Lihta iz Juventusa i Stefana de Fraja iz Intera. Alternativa je Natan Ake iz Mančester Sitija. Poznato je da stub odbrana Liverpula Virdžil van Dajk neće moći da pomogne selekciji jer se i dalje opravlja od operacije kolena.

Izabrane vesti

Golman Valensije Jasper Silesen se priključio saigračima pošto je bio pozitivan na virus korona. Na sredini terena trebalo bi da igraju Frenki de Jong i Žoržinjo Vajnaldum. U špicu je mesto rezervisano za Memfisa Depaja koji je imao odličnu sezonu u Lionu. Postigao je 20 golova i imao 12 asistencija na 37 mečeva u Ligi 1.

20.45: (1,53) Holandija (4,10) Škotska (6,50)

Škoti imaju probleme s povredama Rajana Frejzera i Olija Mekburna. Napadač Če Adams mogao bi da dobije šansu kao i Lindon Diks. Defanzivac Arseala Kiran Tirni se oporavio od povrede koju je imao u finišu sezone. Adut Ostrvljana je i igrač Liverpula Endrju Robertson.

21.00: (1,55) Engleska (4,00) Austrija (6,25)

Vezisti Čelsija i Junajteda Blii Gilmor i Skot Mektomini neće igrati protiv Holandije u Portugaliji pošto su bili akteri finala Lige šampiona, odnosno Lige Evrope, dok je Džon Flek pozitivan na virus korona.

Lale su pobedile Škote na četiri poslednje utakmice uz gol-razliku 11:0. Poslednji put Holandija je dobila ostrvsku selekciju 2017. godine sa 1:0. Škoti su postigli samo dva gola protiv Holanđana na poslednjih 11 mečeva.

Škotska je dobila samo jednom na prethodnih pet utakmica. Lale imaju četri trijumfa u poslednjih pet mečeva, a poraz su doživeli na startu kvalifikacija za Mundijal od Turske (2.4). Tada je koban po izabranike Franka de Bura bio napadač Lila Burak Jilmaz.


tagovi

reprezentacija Holandijereprezentacija škotskePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara