(©Reuters)
(©Reuters)

De Jong više nije na Barsinoj listi za prodaju

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 23:06

Otkrio Đordi Krojf

Vreme kada je Barselona pokušavala da proda Frenkija de Jonga je iscurelo. Kandidata za njegovu kupovinu nije bilo mnogo, javljao se uporno samo Mančester junajted, ali holandski reprezentativac nije želeo da ode sa Nou Kampa čak ni kod čoveka koji ga je fudbalski podigao, Erika ten Haga.

Tražio je De Jong šansu kod Ćavija, dobio je i iskoristio je. Zato uoči zimske pijace nema ni govora u taboru Barselone o njegovoj prodaji.

Izabrane vesti

Potvrdio je to i Đordi Krojf, sportski direktor Barse u razgovoru za španski Sport.

“Postoje u fudbalu momenti koji nisu definisani samo stvarima koje se tiču terena. Imamo situaciju sa (finansijskim) fer-plejom. Ne razumeju baš svi do kraja šta se tu događa, stvari se menjaju na nedeljnom nivou. Ali, što se tiče Frenkija de Jonga, vreme kada se pričalo o njegovoj prodaji je prošlo. On ima važnu ulogu u našem timu”, rekao je Krojf.

On je probao da objasni da i letošnja želja Barselone da proda Holanđanina nije imala veze sa njegovim igračkim kvalitetima.

“Bila je mogućnost da ode iz ekonomskih razloga, ali dobri igrači uvek žele da igraju u dobrim timovima. Igrači, klubovi, svako ima neku svoju računicu. Realnost je da je Frenki ostao, da je ovde voljen, od njega se mnogo očekuje jer je talentovan igrač, malo drugačiji od drugih. On se neće naći na tržištu, iako postoje neke zakonitosti marketa, kalkulacije koje nemaju veze sa terenom. Fer-plej vas tera na neke poteze”, objasnio je Krojf.


tagovi

Frenki de JongBarselonaDjordi Krojf

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara