Karlos Baka (©Reuters)
Karlos Baka (©Reuters)

Debi Karlosa Bake za Ajkule iz Barankilje

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.07.22. | 23:05

Kolumbijska Klausura: Junior noćas (01.10) dočekuje Independijente Santa Fe, a meč bi mogao da obeleži povratnik, nekadašnji fudbaler Milana, Sevilje i Viljareala

Početak formata kolumbijska Klausura, za čelnike Juniora nije počeo na način kakav su priželjkivali. Kritike na račun tima iz Barankilje ne prestaju. Glavni strateg Huan Kruz Real za sada uspeva da održi balans sa trenutnom situacijom i očekivanjima navijača. Ajkule su noćas (01.10) u potrazi za drugom pobedom na svom Metropolitano Roberto Melandes stadionu kada im u četvrtom kolu u goste dolazi prestonička ekipa Independijente Santa Fea.

Okršaj ovih timova u Kolumbiji predstavlja mnogo više od borbe za kvalifikaciona mesta. Zbog njihove istorije i same važnosti za nastanak i razvoj fudbala, kao i broju titula, Junior i Independijente iz Santa Fea se svrstavaju među velikane ovdašnjeg fudbala, u grupu poznatiju pod imenom G7, “Grande 7” – iliti Velikih Sedam, a kojoj još pripadaju Atletiko Nasional, Miljonarios, Deportivo Kali, Amerika Kali i Independijente iz Medeljina.

Izabrane vesti

Junior je trenutno na sedmom mestu sa četiri boda, što i ne predstavlja tako loš učinak posle tri odigrana kola. Međutim, u taboru Ajkula smatraju da je ovo još jedan u nizu loših početaka i otvaranja sezone, naročito ako su uzmu u obzir predhodne najave čelnika i uprave kluba o konkurentnosti njihovog tima u borbi za trofej, koji im već šesti format zaredom, a tri kalendarske godine, izmiče u finišima šampionata.

01.10: (1,85) Junior (3,35) Santa Fe (4,10)

Tim pod vođstvom argentinskog stručnjaka Huana Kruza Reala nastoji da se jače postavi u defanzivnom aspektu, gde je predhodnih sezona imao ozbiljnih poteškoća. U prvom kolu Klausure, izgubio je u gostima od Patriotasa sa 1:0 u meču u kojem je protivnik uputio tek dva šuta ka golu Sebastijana Vijere i tima koji će se najverovatnije do kraja sezone boriti za opstanak u elitnom rangu kolumbijskog fudbala. Najistaknutija partija Ajkula iz Barankilje bila je na domaćem terenu protiv šampiona ovogodišnje Aperture, Atletiko Nasionala sa 3:1. Već u narednom kolu, Junior je ponovo pucao u prazno, kada je u gostima remizirao bez golova protiv Ekvidada.

Nema sumnje da je stadion Roberto Melandez jako oružje za Junior, kao što i bio tokom prve polovine godine. Iako se nije plasirao u finale Aperture, tim je završio neporažen kod kuće u kvalifikacionoj fazi, što je dovelo do toga da završi na petom mestu sa 10 pobeda u 20 utakmica, a čak osam ih je ostvario na svom terenu, pored dva remija uz 22 postignuta gola, od 30 koliko ih je bilo tokom prvog dela sezone.

Veliki udarac za sastav iz Barankilje jeste odlazak napadača Mihela Anhela Borhe u River Plejt. S druge strane, brzo je pronađena zamena u vidu Karlos Bake. Kolumbijski reprezentativac je profesionalnu karijeru započeo upravo u Junioru, odakle se posle otisnuo put Evrope, gde je nastupao za Briž, Sevilju, Milan i Viljareal. Sada se vratio u Barankilju, a još nije upisao povratnički nastup, a to bi moglo da se promeni noćas pred domaćim navijačima. Napadač je uvršten među kandidate za duel sa timom iz Bogote.

03.15: (2,00) Tolima (3,05) Atletiko Nasional (3,80)

Ajkule će Metropolitano ugostitI Independijente Santa Fea, sastav koji za sada zauzima četvrto mesto sa pet bodova. Kardinali imaju jednu pobedu i dva remija, ali je prvi trijumf ostvario tek u prošlom kolu. Na domaćem terenu je savladao Kortulu. Tim urugvajskog stratega Alfreda Arijasa igrao je veoma dinamične utakmice, kada je u gostima remizirao sa Ekvidadom i Agvilasom, oba puta sa po 2:2. Santa Fe nije pobedio u gostima već osam mečeva i u ovom periodu je zabeležio četiri remija i tri poraza.

Poslednji duel ovih timova u Barankilji, odigran je na otvaranju Aperture 2021. godine. Ajklule su slavile sa 3:1. Santa Fe već 11 utakmica bez pobede u Metropolitenu, a poslednji trijumf na ovom stadionu zabeležio je još 17. marta 2013. Bilo je tada 3:2.

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA – 4. KOLO

Subota

Alijanza Petrolera - Bukaramanga 3:1 (0:0)

/Fernandez 60, Arango 69, Mohika 72 - Moreno 67/

Miljonarios - Envigado 1:0 (1:0)

/Silva 24/

Agvilas - Ekvidad u toku

Deportivo Pasto - Union Magdalena u toku

Nedelja

01.10: (1,85) Junior (3,35) Santa Fe (4,10)

03.15: (2,00) Tolima (3,05) Atletiko Nasional (3,80)

21.45: (1,90) Amerika Kali (3,30) Kortulua (4,00)

23.50: (2,00) Independijente Medeljin (3,15) Onse Kaldas (3,80)

Ponedeljak

23.40: (2,40) Deportivo Pereira (3,10) Deportivo Kali (2,95)

Utorak

23.40: (2,30) Patriotas (3,00) Jaguares (3,20)

***kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKolumbija 1KolumbijaJuniorIndependijente Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara