Stekelenburg u akciji (©AFP)
Stekelenburg u akciji (©AFP)

Debitant na golu Ajaksa protiv Rome?

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 21:38

Kopljanici u problemu pred utakmicu sezone

Andre Onana je suspendovan, a Marten Stekelenburg se povredio na zagrevanju pred duel sa Herenvenom. Iznenada, Ajaks se našao u velikom problemu pred utakmicu sezone protiv Rome u četvrtfinalu Lige Evrope.

Prvi meč igra se u četvrtak u Amsterdamu, a revanš je nedelju dana kasnije u Rimu. Kako stvari stoje, gol Kopljanika čuvaće 21-godišnji Kjel Šerpen, koji je ove nedelje upisao tek drugi nastup za prvi tim kluba iz Amsterdama. Posle kupa, debitantski u prvenstvu Holandije, dok na međunarodnoj sceni još nije branio.

Izabrane vesti

ČETVRTAK, 21.00: (2.15) AJAKS (3.40) ROMA (3.40)

Do prinudne promene golmana došlo je zbog Stekelnburgove povrede kolena par minuta uoči meča, a ligaški debi nije dobro počeo po mladog Šerpena, ali se odlično završio. Van Bergen ga je savladao iz kontranapadu u 27. minutu i to udarcem kroz noge.

Ipak, u drugom poluvremenu sjajnom odbranio sprečio je istog igrača da se ponovo upiše u strelce. Zahvaljujući Dušanu Tadiću i Aleu, Ajaks je stigao do preokreta u ovom meču i nastavio da korača ka tituli.

Pobeda sigurno uliva samopouzdanje mladom reprezentativcu Holandije, koji se pre nekoliko dana vratio u klub nakon što je sa saigračima iz nacionalnog tima osvojio prvo mesto u grupi i izborio plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine. Tamo će rival Lalama biti Francuska.

Ima, dakle, Šerpen kvalitet, ali ne i iskustvo. Hoće li ga u značajnoj meri ekspresno dobiti, zavisiće od Stekelenburgovog stanja narednih dana. Mladi čuvar mreže iznenada bi mogao od trećeg da postane prvi golman Ajaksa i to u vrlo važnom periodu po tim.


tagovi

Marten StekelenburgAjaksRomaLiga Evrope

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara