Alan Varela (©Reuters)
Alan Varela (©Reuters)

Defensa u lošem periodu, Boka nema čime da se pohvali

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.08.22. | 23:02

Argentina 1: Đenovljani stižui u Florensio Varelu u sklopu 15. kola

U sklopu 15. kola argentinske profesionalne lige, sada već duže vreme posrnula Boka Juniors gostuje u južnom Buenos Ajresu ekipi Defense i Hustisije na stadionu Norberto Tito Tomageljo. Sokolovi iz Florensio Varele za razliku od prethodnih sezona, ovoga puta prolaze kroz veoma loš period, i posle dužeg vremena nisu u konkurenciji za mesta koja vode u međunarodna takmičenja, pored toga nisu pobedili već četiri utakmice. S druge strane, ni Đenovljani se ne mogu pohvaliti dosadašnjim učinkom. Pehar Liga kupa sa početka sezone gotovo da je skrajnut s uma navijača plavo-žutih, koji su devastirani ispadanjem iz Kopa Libertadores, a sada i nekonkurentnosti u nacionalnom prvenstvu. Kao spas drugog dela sezone, Boka vidi Kup Argentine, gde je nedavno dospela do četvrtfinala.

Prva pobeda Defense i Hustisije u argentinskoj profesionalnoj ligi dogodila se tek u 7. kolu, posle četiri remija i dva poraza. Ubrzo je Sebastijan Bekasese postigao pozitivne rezultate, ali je tim ponovo doživeo pad forme. U tom smislu trenutno zauzima 22. poziciju sa samo 15 osvojenih bodova.

Izabrane vesti

Nedavno su Jastrebovi gostovali Barakasu Sentralu na stadionu Klaudio Fabijan Tapija gde su doživeli poraz rezultatom 3:1. U poslednjih pet mečeva odigranih u nacionalnom takmičenju zabeležena je samo jedna pobeda, dva remija i dva poraza. Tokom ovog perioda, pobedili su protiv Njuels Old Bojsa, remizirali sa Tigreom i Arsenalom iz Sarandija, pored toga što su izgubili od Sentral Kordobe i već pomenutih Kamiondžija iz Barakasa. Igrajući kod kuće, na stadionu Norberto Tito Tomagheljo, ekipa Defense zabeležila je nedavni učinak od tri pobede, pet remija i dva poraza u poslednjih 10 odigranih mečeva.

01.30: (3,25) Defensa i Hustisija (3,10) Boka Juniors (2,35)

Jastrebovi će i ovoga puta imati prednost domaćeg terena i podršku navijača, koji se nadaju da će pridodati učinku svog tima kako bi osvojili tri dragocena boda u kampanji oporavka posle nekoliko uzastopnih neuspeha. Bekaseseov jedini potvrđeni izostanak ovog vikenda je Gabrijel Alanis, koji je dobio crveni karton u prošlom kolu i sada služi automatsku suspenziju.

Boka Juniors je prolazila kroz nestabilnu fazu u argentinskom šampionatu, gde je čak pobedila u jednom meču sa dobrim učinkom, već u sledećem kolu izgubila. Đenovljani su trenutno neporaženi u tri utakmice zaredom, s tim što su u poslednje dve su remizirali, čime su ostali na 13. poziciji sa 20 osvojenih bodova.

U osmini finala Kupa Argentine tim Uga Ibare uspeo je da minimalnim rezultatom i uz dosta muke savlada drugoligaša Agropekuario. Čak i kada je Sohero imao isključenog igrača posle samo osam minuta igre, Boka je imala ozbiljnih poteškoća sa postizanjem gola. Tako je tek u 25. minutu uspela da postigne gol, preko Giljermea Fernandeza.

Poslednja dva izdanja Đenovljana u nacionalnom prvenstvu završena su identičnim rezultatom, bez postignutih golova. Na gostovanju Rasingu na stadionu Presidente Huan Domingo Peron bilo je nerešeno 0:0 u jednoj od najboljih utakmica kola, iako rezultat ne govori tome u prilog. Ubrzo posle toga, isti scenario viđen je protiv Rosario Sentrala na La Bombonjeri. U toj utakmici Boka Juniors je bila superiornija u odnosu na goste iz Rosarija, sa više poseda lopte i većim brojem šuteva. Ipak, lopta nije pronašla put do mreže rivala. Igrajući van Bombonjere ekipa iz La Boke zabeležila je skor od četiri pobede, dva remija i četiri poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

U susret gostovanju, Ugo Ibara će napraviti prinudnu promenu pošto neće imati Franka Fabru zbog gomilanja žutih kartona. Nikolas Figal će zauzeti mesto suspendovanog Kolumbijca, a Agustin Sandez, koji je povremeno igrao kao defanzivac, prelazi poziciju levog beka. Na ovaj način, ekipa će se učvrstiti u pozadini sa Fakundom Ronkaljom.

Bokin strateg razmatra mogućnost uvođenja još jedne varijante. S jedne strane, postoji šansa da Dijego Gonzales počne od starta posle višemesečne neaktivnosti zbog povrede, dok se u centru napada postavlja pitanje da li će Luis Vaskez nastaviti sa nastupima ili će se na njegovom mestu pojaviti Nikolas Orsini, imajući u vidu da Dario Benedeto neće biti deo tima neko vreme s obzirom da ga je klub suspendovao zbog sukoba sa Karlosom Zambranom.

Poslednji okršaj ovih timova viđen je 11. maja na Bombonjeri, kada je domaći tim slavio sa 2:0. Time je Boka produžila niz nepobedivosti protiv Defense na pet utakmica, uz četiri pobede i sa jednim remijem. Poslednja pobeda Jastrebova iz Florensio Varele, izvojevana je 2018. godine i to u gostima, rezultatom 2:1.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

ARGENTINA 1 - 15. KOLO

Subota

Kolon - Tigre 2:1 (1:0)

/Rodrigez 38, 90+1 - Retegui 87/

Nedelja

Urakan - Njuels 1:0 (0:0)

/Kokaro 72/

Lanus - Arsenal /u toku/

Godoj Kruz - Independijente /u toku/

23.00: (1,37) River Plejt (4,80) Kordoba (8,50)

Ponedeljak

01.30: (3,25) Defensa i Hustisija (3,10) Boka Juniors (2,35)

21.30: (2,10) Estudijantes (3,20) Union (3,80)

21.30: (2,50) Rosario (3,05) Banfild (3,05)

23.55: (1,90) Rasing (3,40) San Lorenco (4,30)

Utorak

02.30: (2,60) Platense (3,00) Taljeres (2,95)

02.30: (1,80) Velez (3,45) Sarmijento (4,80)

23.55: (2,90) Patronato (3,05) Argentinos Juniors (2,60)

Sreda

02.30: (1,62) Atletiko Tukuman (3,70) Barakas (6,00)

02.30: (1,62) Himnasija (3,70) Aldosivi (6,00)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Defensa i HustisijaBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara