Dejan Stanković u Spartaku iz Moskve

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 17:24

Poznata naredna destinacija srpskog stručnjaka

Ferencvaroš je već prošlost, a Spartak iz Moskve budućnost bivšeg trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića. Ovu informaciju potvrdio je najveći ruski klub na zvaničnom sajtu, uz dodatak da je ugovor potpisan na dve godine.

Imaće Dejan Stanković vrlo delikatan zadatak na Okrijte Areni, i ambijent pritiska na koji je navikao radeći u Crvenoj zvezdi. Naime, Spartak iz Moskve čeka titulu od 2017. godine, a iza Narodnog kluba je još jedna razočaravajuća sezona.

Izabrane vesti

Dva kola pre kraja ruskog prvenstva Spartak iz Moskve ima sedam bodova manje od lidera Dinama, nalazi se na petom mestu bez mnogo izgleda da značajnije popravi plasman.

Prethodne sezone Spartak iz Moskve je završio kao trećeplasirani tim Premijer Lige. Na svim poljima klub iz glavnog grada Rusije, nekada redovan učesnik Lige šampiona, izgubio je bitku sa Zenitom iz Sankt Peterburga. Ove sezone predvodio ih je mladi španski stručnjak Giljermo Abaskal. I blago rečeno – nije se proslavio. Nedavno je dobio otkaz, a privremeno ga na klupi menja mladi bosanski stručnjak Vladimir Slišković. On je bio Abaskalov pomoćnik, ali je svima bilo jasno da će se Spartak iz Moskve okrenuti afirmisanim stručnjacima.

Izbor je pao na Dejana Stankovića. Moguće je da su Rusi držali na oku bivšeg reprezentativca Srbije još u periodu kada je predvodio Crvenu zvezdu. Sa matičnim klubom Dejan Stanković je osvojio tri titule šampiona Srbije, i dva nacionalna Kupa. Crveno-beli su pod njegovom komandom tri puta ispadali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali su blistali u Ligi Evrope. Dva puta su prolazili grupu i potom igrali sjajne mečeve protiv Milana, odnosno Glazgov Rendžersa.

Trofejnu riznicu Dejan Stanković je proširio radeći u Ferencvarošu. Sa Fradijem je osvojio titulu u Mađarskoj, a pre dva dana izgubio finale Kupa protiv Pakšija. U međuvremenu vodio je Sampdoriju.

Sada ga čeka rad u klubu sa omiljenim crveno-belim bojama. U radu će mu pomagati stari znanci iz Ljutice Bogdana. Nenad Sakić, Vićenco Brivio i Vićenco Saso.


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara