(©Starsport)
(©Starsport)

Dejvid Mojes priznao: TSC zaslužio remi

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 21:48

Škotski menadžer zadovoljan minimalnom pobedom njegovog tima u Bačkoj Topoli – 1:0.

Uspeli su Čekićari da obezbede prolazak dalje u Ligi Evrope pobedom u Bačkoj Topoli (1:0). Iz prve prave šanse su postigli pogodak i u junaka utakmice je izrastao Tomas Souček koji je zatresao mrežu Veljka Ilića samo minut pre isteka regularnog toka utakmice.

Na kraju zadovoljniji može biti tim iz Engleske, jer je u utakmici u kojoj nije bio dominantan uspeo da upiše tri boda. Vest Hem se plasirao u narednu fazu Lige Evrope, dok Topolčanima ostaje nada da pobedom u Grčkoj mogu da se domognu trećeg mesta u grupi.

Izabrane vesti

Dejvid Mojes, menadžer engleskog tima, odao je počast domaćoj ekipi koja je odigrala vrhunsku partiju, ali ga raduje pobeda njegovih izabranika. Prvenstveno je srećan škotski stručnjak zbog činjenice što je uspeo da obezbedi prolazak dalje iz grupne faze.

„TSC je zaista igrao dobro i sa pobedom za vikend je stekao dodatno samopozdanje. Mi smo imali neke izmene, da probamo nove igrače, da dobiju dodatnu minutažu. Tomas je u odličnoj formi, ne samo za nas nego i za reprezentaciju. Mi u Vest Hemu smo uzbuđeni što uopšte igramo Evropu i radujemo se što ćemo igrati i posle Božića. Važno nam je da dobro igramo i da završimo drugi u grupi i to će biti za nas uspeh“, rekao je za medije nakon utakmice Dejvid Mojes.

Trener londonskog tima priznaje da je rezultat možda nerealan, i da je domaćin zaslužio barem bod.

„Rezultat je verovatno nezaslužen, TSC je zaslužio remi, ali ovo je fudbal. Nismo imali mnogo prilika, dopustili smo protivniku neke šanse i na kraju nije možda fer rezultat. Dve godine smo već u tome, igramo Evropu i opet smo večeras pobedili“.

Istakao je Mojes da je TSC nastupio očekivano, na osnovu analize njegovog stručnog štaba. Model igre Topolčana bio je nastup u Londonu, ali i prethodna utakmica u Beogradu protiv Partizana. Ne osvrće se na činjenicu što je njegov tim postigao pogodak pred sam istek regularnog toka, jer su na sličan način slavili i protiv Barnlija za vikend.

„Zapravo mislim da je njihov stil bio sličan kao u prethodnoj utakmici. Gledao sam meč sa Partizanom, mislim da su ponovili neke stvari. Dobrom odbranom nam nisu dozvolili previše prilika. Uvek je važno dati gol i nekada nije loše kada dođe kasno. I protiv Barnlija smo dali gol u toj fazi utakmice, ali na kraju ste uvek srećni kada postignete pogodak. Ovde je trenutno hladnije nego u Londonu, ali pošto sam iz Škotske nije mi hladno“, rekao je za kraj Dejvid Mojes.


tagovi

Dejvid MojesVest HemTSC Bačka TopolaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara