Ilić u dresu mlade reprezentacije protiv Rusije (© Star sport)
Ilić u dresu mlade reprezentacije protiv Rusije (© Star sport)

Delegacija iz Beneluksa dolazi zbog Andreja Ilića na Marakanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 17:36

Posle devet golova za Javor minule sezone

Za deset godina samo 11 transfera. Ako je verovati računici Transfermarkta, specijalizovanog sajta za praćenje vrednosti igrača, uglavnom su čelnici Javora poslovali na bazi besplatnih pozajmica ili čekali da fudbalerima isteknu ugovori. Kako u modernom fudbalu nije važan samo takmičarski, već i ekonomski aspekt, počeli su da menjaju klupsku politiku. Prošle godine su prodali vezistu Nikolu Kuveljića (200.000 evra) u poljsku Vislu, a napadača Nikolu Petkovića u francuskog drugoligaša Šambli (400.000). Ove, prvi u redu za prodaju stoji Andrej Ilić.

Iako je iza Ivanjičana neuspešna sezona (ispali u Prvu ligu), iza momka iz „klase 2000“ je ohrabrujuća. Posle početnog perioda aklimatizacije, jer je stigao pred kraj prelaznog roka, od sredine oktobra postao je prvi izbor trenera Igora Bondžulića u špicu i na poverenju uzvratio. Dao je devet golova i upisao tri asistencije, potpuno se rehabilitovao posle neslavne epizode u Napretku i privukao pažnju novog selektora mlade reprezentacije, Zvonka Živkovića.

Izabrane vesti

Pre dva dana je debitovao za Orliće na kontrolnom meču sa Rusijom, tokom večeri će biti starter u proveri sa Brazilom. I to pod prismotrom delegacije iz Beneluksa, pošto su dva kluba, iz Belgije i Holandije, pokazala interesovanje da ga angažuju, s tim da žele da ga vide na delu. A bolje provere od duela sa Brazilcima teško da ima. Osim toga, Ilića prati i jedan austrijski klub.

S obzirom da ga ugovor sa Javorom veže do juna 2023. Ivanjičani će zaraditi na nekadašnjem Partizanovom talentu, za koga u Humskoj nisu imali strpljenja, kao za njegove ispisnike, poput Armina Đerleka, Zlatana Šehovića, Svetozara Markovića...

Inače, Javor je već napustio štoper Ivan Ostojić. Kao slobodan igrač. Potpisao je za ruskog drugoligaša Baltiku ugovor na jednu sezonu, uz opciju produženja za 12 meseci. Tokom proleća bio je redovan u timu Igora Bondžulića (18 utakmica).


tagovi

Andrej IlićJavorMlada reprezentacijamlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara