Memfis Depaj (©Reuters)
Memfis Depaj (©Reuters)

Depaj traži preko 5.000.000 evra, Roma se povlači iz trke?

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 14:40

Holanđanin postavio visoke zahteve za platu

Zbog finansijskih problema moraće Barselona da prodaje igrače i ove zime, kako bi rasteretila budžet za plate i stvorila uslove za dovođenje novih igrača, a među prvima koji bi mogli da napuste klub je Memfis Depaj.

Holandski reprezentativac je ove sezone sakupio samo tri nastupa za katalonski tim, Delom zbog povrede, a delom i zbog dolaska Roberta Levandovskog, koji zacementiran kao prvi špic, dok su na krilima u prednosti Usman Dembele, Rafinja, Ansu Fati, Feran Tores...

Izabrane vesti

S obzirom na to da mu sledećeg leta ističe ugovor, u Barseloni su voljni da prodaju 28-godišnjeg reprezentativca Holandije. Činilo se da bi mogao u Romu kod Žozea Murinja, ali su po pisanju Kalčomerkata pregovori naišli na problem. Reč je o visini Depajeve godišnje plate.

Navodno Holanđanin insistira na primanjima većim od 5.000.000 evra po sezoni, što Vučici nije baš lako da ostvari. Posebno jer sličan novac Barselona traži za obeštećenje.

Sličnu platu Memfis Depaj ima u Barseloni posle uvedenih mera štednje, kada mu je "skresana" sa sedam na pet miliona evra. Teško da će taj iznos uskoro 29-godišnji fudbaler uspeti da dobije u Rimu, ali su predstavnici italijanskog kluba pristali na još jedan sastanak sa zastupnicima holandskog igrača, piše italijanski portal. Na njemu će glavna tema biti finansijski detalji ugovora, a ukoliko ne bude dogovora, moguće je da će se Arsenal aktivnije uključiti u pregovore o angažovanju Depaja.

Više toga trebalo bi da bude poznato od 19. decembra, kada se Holanđanin vraća treninzima Barselone posle nekoliko dana odmora od učešća na Mundijalu u Kataru, gde je sa svojom selekcijom stigao do četvrtfinala u kom ih je zaustavila Argentina posle boljeg izvođenja penala.

Memfis Depaj je u Barselonu došao pre godinu i po dana iz Olimpik Liona kao slobodan igrač. Ukoliko u januaru napusti klub mogli bi Katalonci da dobiju i određeno obeštećenje. Opcija da dođe do sporazumnog raskida ugovora malo je verovatna, jer će Barselona po nastavku sezone čak tri utakmice biti bez suspendovanog Levandovskog zbog isključenja protiv Osasune. O tome je govorio i sportski direktor Đordi Krojf u nedavnom razgovoru za Mundo Deportivo.

"Ako nam prodaja Depaja neće pomoći da obezbedimo finansijski fer-plej, zašto bismo ga onda prodavali? Osim toga, imamo Levandovskog suspendovanog za tri utakmice", rekao je Krojf.


tagovi

Memfis DepajZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Roma
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara