©Reuters
©Reuters

Derbi ništa nije odlučio, ali može da bude presudan - Real sa četiri pobede postaje šampion!

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.05.21. | 18:15

Bez golova na Nou Kampu

Barselona je imala sve u svojim rukama - dva boda zaostatka i lidera na svom terenu, ali nakon derbija sa Atletiko Madridom na Nou Kampu (0:0) još ništa nije odlučeno kada je u pitanju bitka za šampionsku titulu. Zapravo, konačan rezultat najviše ide naruku Real Madridu, koji u slučaju sve četiri pobede do kraja prvenstvene osvaja šampionski trofej zbog boljeg međusobnog skora sa gradskim rivalom.

U Barseloni su mogli da profitiraju i jedni i drugi, da su stigli do sva tri boda. A mogli su, stim da ekipa Ronalda Kumana ima više razloga da žali, jer je u drugom poluvremenu bila dominantniji rival i neko ko je bio bliži slavlju, pa se u ovom trenutku nalazi u lošijoj situaciji od ljutih protivnika.

Izabrane vesti

Na kraju, ispostavilo se da je Barselona još jednom podbacila kada su u pitanju velike utakmice ove sezone na Nou Kampu, gde je pretrpela teške poraze od Juventusa i Pari Sen Žermena u Ligi šampiona, a izgubila od Reala i danas remizirala sa Atletikom. Dovoljno je reći i da je od oba madridska rivala poražena u gostima.

Katalonci su ozbiljno napali protivnika u poslednjih pola sata igre. Prvi je pripretio Moraiba glavom u 62. minutu, dok je četiri minuta kasnije Oblak na sjajan način skinuo slobodan udarac Lionela Mesija. Već u 70. minutu poništen je pogodan Ronalda Arauha zbog ofsajda, a u 85. minutu iznad svojih čuvara se izdigao Usman Dembele i gađao glavom preko prečke. Konačno, u 90. minutu novu šansu da okrene šampionsku trku na vodenicu svog kluba imao je Mesi. Ipak, njegov pokušaj iz slobodnog udarca prošao je pored leve stative Ateltikovog gola.

©Reuters©Reuters

Dijego Simeone je bio taktički pobednik derbija, ali ne zbog činjenice što je njegov tim u završnici meča uspeo da odbrani vredan bod, već zbog toga što je pročitao namere protivničkog stratega. Jorgandžije su bolje otvorile utakmicu i to mogle da iskoriste u prvom poluvremenu.

Gosti su prvi put pripretili preko Anhela Koree u 19. minutu, kada je izblokiran njegov udarac glavom, dok se u 34. minutu istakao Mark Andre ter Štegen, zaustavivši snažan udarac Markosa Ljorentea koji je išao u donji levi ugao Barsinog gola. Oba tima su vrlo rano ostala bez dvojice važnih igrača. Tomu Lemara je već u 13. minutu morao da menja Saul, dok je u 32. minutu umesto Busketsa ušao Moriba.

Ter Štegen je zablistao i u 37. minutu, kada je na fantastičan način zaustavio pokušaj lukavog Janika Fereire Karaska. Ipak, najavu potpuno drugačijeg drugog poluvremena najavio je Lionel Mesi u 41. minutu, kada je snažno šutirao, ali je Jan Oblak zagrejao ruke i loptu sa desne stative prosledio u korner.

Barseloni posle svega jedino naruku ide raspored, s obzirom da u poslednja tri kola gostuje Levanteu i Eibaru, a dočekuje Seltu. Atletiko deluje spokojno, jer u naredna dva kola dočekuje Sosijedad i Osasunu, a potom ide na noge Valjadolidu. Real Madrid ima sve u svojim rukama, ali i najteži raspored. Sutra dočekuje zahutkalu Sevilju (21.00), potom gostuje Granadi i Bilbau, a na kraju dočekuje Viljareal.

PRIMERA – 35. KOLO

Petak

Real Sosijedad - Elče 2:0 (0:0)

/Elustondo 72, Ojarzabal 90+2/

Subota

Alaves - Levante 2:2 (1:2)

/Pons 30, Hoselu 88 - Morales 36,42/

Barselona - Atletiko Madrid 0:0

Kadiz - Ueska 2:1 (2:1)

/Mauro 43, Lozano 45+3 - Rafa Mir 45+1/

Bilbao - Osasuna 2:2 (1:1)

/Morsiljo 1, Sanset 62 - Brašanac 12, Budimir 89/

Nedelja

14.00: (2,15) Hetafe (3,00) Eibar (3,50)

16.15: (2,15) Valensija (3,25) Valjadolid (3,60)

18.30: (2,00) Viljareal (3,45) Selta (3,80)

21.00: (2,05) Real Madrid (3,45) Sevilja (3,60)

Ponedeljak

21.00: (1,83) Betis (3,50) Granada (4,50)

***Kvote su podložne promenama




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara