Navijači Marselja (©Reuters)
Navijači Marselja (©Reuters)

Derbi Olimpika koji Groso nije dočekao

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 13:44

U odloženom sukobu 10. kola Lige 1 Marselj domaćin Lionu koji je bez trenera posle smene Italijana

Francuzi imaju izraz „Choc des Olympiques“, sudar dva Olimpika. Kada derbi ima ime, znači da ima težinu. Imenjaci iz Marselja i Liona decenijama su se pitali za trofeje. Međutim, ovaj u sredu dočekuju u nadrealnim okolnostima.

Problem je samo što ovo nije bilo kakav meč. Ovo je nastavak odloženog derbija 10. kola Lige 1 koji je isprva trebalo da se igra 30. oktobra. Međutim, kad je delegacija iz Liona doputovala u Marselj, huligani domaćeg tima zasuli su autobus kamenicama i povredili Fabija Grosa.

Izabrane vesti

Meč je morao da bude odložen, a sada dolazi u nešto boljem trenutku po domaće. Mada je na Velodromu učinak u sudarima ova dva kluba apsolutno jednak. Kako god, Groso nije dočekao sudar sa Olimpikom, jer je pre poslednjeg dana novembra dobio otkaz.

21.00: (1,90) Marselj (3,60) Lion (4,50)

Mogao je ovo da bude pikantan italijanski dvoboj jer je Đenaro Gatuzo strateg Marselja. Treneri se odlično poznaju, a 2006. su sa Azurima proslavili titulu prvaka planete. Ove godine su se prvi put u karijeri upustili u opasnu francusku avanturu u ulogama glavnih kormilara. I u Marselju i u Lionu neuspesi se teško podnose. Klubovi su među najambicioznijim u Ligi 1 i nikako ne uživaju u mizernim rezultatima. Groso je to shvatio na teži način.

Lion je na začelju tabele sa svega sedam bodova osvojenih u uvodnih 13 kola i trenutno nema trenera, jer je Pjer Saže tu samo kao privremeno rešenje posle smene Grosa. Italijan je na klupi izdržao svega tri meseca.

Marselj je u značajno boljoj situaciji, ali daleko od dobre. Tek je deveti na tabeli i to tek posle trijumfa nad Renom od 2:0 kojom je prekinuo dva meseca dug post. Pride, Ren je imao dvostruko više šuteva, samo je Marselj bio precizniji, pa je podigao raspoloženje u svlačionici jer je prošle sedmice savladao i Ajaks u Ligi Evrope sa 4:3. Pjer Emerik Obamejan je u ta dva meča postigao četiri gola i sada sa mnogo više samopouzdanja ulazi u nastavak sezone.

Gosti su u gorem položaju. Groso je izgubio svlačionicu, a novi trener se još traži - pominju se Horhe Sampaoli, Igor Tudor i Bruno Ženesio kao moguća rešenja.

FRANCUSKA 1 - ZAOSTALI DUEL 10. KOLA

Sreda

21.00: (1,90) Marselj (3,60) Lion (4,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1MarseljLionFabio GrosoĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara