Ilustracija (©hskzrinjski.ba)
Ilustracija (©hskzrinjski.ba)

Derbi u Hercegovini, Zrinjski potvrđuje prvo mesto

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.04.23. | 12:04

Nastavlja se šampionat Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle sinoćnjeg remija Tuzla Sitija i Borca, kojim je otvoreno 24. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, danas će biti odigrane još tri utakmice. Sve kreće od 72. po redu hercegovačkog derbija, nakon kojeg bi neke stvari oko novog prvaka mogle biti mnogo jasnije, a biće zanimljivo i u ostalim duelima.

Izabrane vesti

ZRINJSKI - ŠIROKI BRIJEG (14:00)

Sjajnim igrama od početka sezone Zrinjski je nadomak odbrani titule prvaka. Iako je tokom zime promenjen trener, nije to uopšte uticalo na rezultate koje Plemići prave. Štaviše, tim iz Mostara u prolećnom delu sezone deluje jako moćno. Trenutno, Zrinjski ima 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac, a četiri od Širokog brijega. Dakle, ukoliko danas trijumfuje bila bi to ogromna stepenica za odbranu titule koju bez dileme Plemići zaslužuju.

Istina, neće igrati na svom stadionu pošto se travnjak renovira, ali činjenica da će biti domaćini u Čitluku ne bi trebalo puno da promeni niti da umanji veliku ulogu favorita koju Zrinjski ima.

"Komšijski je derbi, a to su uvek specifične utakmice. Ja bih rekao uz Velež možda i najspecifičnija. Očekivanja su uvek najviša. Zrinjski uvek i svugde ide aktivno na pobedu i tako će biti i sada. Široki je jako dobra ekipa koja je čvrsta, koja teško gubi utakmice i koja je jako dobro vođena. Očekuje nas jako težak zadatak, ali mislim da ćemo dati sve od sebe da pobedimo”, rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

14.00: (1,35) Zrinjski (4,50) Široki Brijeg (8,00)

Široki Brijeg je u početku sezone držao korak za Zrinjskim, ali malo po malo su posustali pa će sada jedini cilj biti izboriti Evropu. Željezničar diše za vratom na toj trećoj poziciji, pa će svaka utakmica za širokobriježane biti od velikog značaja za ostvarenje tog cilja. Tim sa Pecare nije baš u sjajnoj formi pošto je u pet utakmica ovog proleća, upisao samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.

Dakle, alarm je upaljen, jer bi svaki naredni loš rezultat bio udaljavanje od izlaska na međunarodnu scenu.

"Radi se o utakmici koja budi posebno zanimanje i to je jako dobro. Mi smo ovu reprezentativnu pauzu iskoristili da malo podignemo kondicijsku formu. Zrinjski je poslednjih godina dominantna ekipa i to im omogućuje kvalitet i širina igračkog kadra. Sigurno će biti zahtevna utakmica, ali mi moramo biti maksimalno koncentrisani tokom cele utakmice i pokušati ispuniti sve ono što želimo, a to je svakako pozitivan rezultat", istakao je trener Širokog Ivica Barbarić.

LEOTAR - ŽELJEZNIČAR (15:00)

I ove sezone Leotar će morati do samog kraja strepiti za opstanak u društvu najboljih. Trenutno su na samo jednu stepenicu od nižeg ranga, pa im je voda praktično došla do vrata. Pozitivna stvar je što Leotar igra mnogo bolje kod kuće nego u gostima, pa tu mogu tražiti svoju šansu. S obzirom na važnost utakmice i moraju. U pet odigranih utakmica ovog proleća, tim iz Trebinja je upisao tri poraza i dva remija što je jako siromašan učinak, pa ako misle da zadrže nadu za opstanak, pobeda protiv Želje mora biti jedini imperativ.

15.00: (3,15) Leotar (3,00) Željezničar (2,30)

I Željezničaru je utakmica bitna. Tim iz Sarajeva je u sezonu ušao sa željom da pokuša izboriti Evropu i tako bar malo reši finansijske probleme. Trenutno su četvrti na tabeli sa bodom manje od Širokog brijega i ako danas upišu dobar rezultat postoji mogućnost i da zaposednu na željenu treću poziciju. S obzirom na stil igre koji gaje i jedni i drugi, ne treba očekivati lepršavu igru niti mnogo golova.

IGMAN - POSUŠJE (15:00)

Oči prenijerligaške javnosti biće uprte u ovaj duel, jer bi se moglo rešiti dosta stvari nakon ovog susreta. Igman je poslednji na tabeli, ali je u zadnje vreme počeo da igra bolje, a samo dovođenje na klupu iskusnog stručnjaka Husrefa Musemića, pokazuje koliko u Konjicu žele opstanak. Biće ovo ozbiljan test za domaće jer bi u slučaju trijumfa predali fenjer nekome drugom, a nada u opstanak bi se povećala. Tribine će opet biti dobrano ispunjene što je motiv više da se upiše dobar rezultat.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi najviše duplih šansi

Danas se računaju samo dvoznaci, što ih više pogodiš to su ti veće šanse za neku od vrednih nagrada. Pola miliona je i danas u igri!

-----------

Posušje je tokom jeseni bilo na sigurnoj poziciji, ali je proleće donelo loše rezultate i nešto nepovoljniju poziciju na tabeli. Dovelo je to tim iz Hercegovine u borbu za opstanak, a sve je kulminiralo promenom trenera. Doveden je iskusni strateg Branko Karačić, čovek koji je sa Zrinjskim i Širokim brijegom osvajao titule i sigurno zna kako ostvariti zacrtani cilj. U većini slučajeva debitantski mečevi trenera budu pozitivni, a videćemo da li će i danas to biti slučaj?!

BiH 1 - 24. KOLO

Petak

Tuzla Siti - Borac 2:2 (0:1)

/Kuzmanović 73pen, 90+1 - Mrkaić 38, Lukić 66/

Subota

14.00: (1,35) Zrinjski (4,50) Široki Brijeg (8,00)

15.00: (3,15) Leotar (3,00) Željezničar (2,30)

15.00: (2,30) Igman (3,05) Posušje (3,10)

Nedelja

15.00: (3,00) Sloga (3,60) Velež (2,05)

16.00: (3,10) Sloboda (2,80) Sarajevo (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ex-Yu fudbalEX-YU ligeZrinjskiŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara