Dijego Ljorente u duelu sa Kristijanom Ronaldom (©Reuters)
Dijego Ljorente u duelu sa Kristijanom Ronaldom (©Reuters)

Desilo se ono čega su se pribojavali: Špancima još jedan igrač pozitivan na kovid-19

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.06.21. | 09:26

Posle Serhija Busketsa pozitivan na virus korona i Dijego Ljorente

Duel Španije i Švedske u prvom kolu Grupe E Evropskog prvenstva moraće da protekne bez najmanje četvorice fudbalera, po dvojica na obe strane.

Zbog pozitivnog testa na kovid-19 prvi je otpao defanzivni vezista Crvene furije, Serhio Buskets, zatim tokom jučerašnjeg dana tandem Tri krune - Dejan Kuluševski i Matijas Svanberg, a onda tokom noći još jedan Španac. Reč je o rezervnom štoperu Dijegu Ljorenteu.

Izabrane vesti

Uprkos izolaciji kompletnog tima i pozivu novih igrača za duel sa Litvanijom, desilo se ono čega su se Španci pribojavali, a nije isključeno da do utakmice sa Švedskom u ponedeljak bude novih zaraženih. U slučaju da ih je trojica kompletan tim moraće u obavezan karantin, a sve dok je minimum 13 igrača na raspolaganju selektoru, nema odlaganja mečeva.

Dobra stvar za Luisa Enrikea je što Španija sve utakmice igra u Sevilji, pa ekipa neće morati da putuje. Podsetimo, uz Šveđane rivali su im Slovaci i Poljaci.

Selektor je iz predostrožnosti već pozvao nekoliko igrača sa odmora kako bi bili spremni da uskoče ukoliko bude bilo potrebno. To su Raul Albiol, Rodrigo Moreno, Pablo Fornals, Karlos Soler i Brais Mendez.


tagovi

Dijego LjorenteLuis EnrikeEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara