Detalj sa stadiona Butarke (©Reuters)
Detalj sa stadiona Butarke (©Reuters)

Španci brzinski skupljeni, sa 10 debitanata u startnoj postavi, a i pored toga efikasni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 22:36

Crvena furija spakovala četiri gola u mrežu Litvanije

U strahu da bi samo nekoliko dana pred početak Evropskog prvenstva virus korona mogao da se proširi reprezentacijom, pošto je Serhio Buskets testiran pozitivno na Covid-19, Španci su odlučili da ceo tim i stručni štab pošalju u izolaciju, ali ne i da odlože prijateljsku utakmicu sa Litvanijom.

Umesto toga, selektor mlade selekcije Luis de la Fuente brzinski je skupio tim, koji je u startnoj postavi imao čak deset debitanata, ali je i pored toga bio prejak za goste u madridskom predgrađu Leganes. Crvena furija slavila je 4:0 golovima Huga Giljamona u 3, Brahima Dijaza u 24, Huana Mirande u 53. i Ćavija Puada u 72. minutu.

Izabrane vesti

Domaće igrače je na teren izveo krilni napadač Sevilje Brajan Hil, koji je sa 20 godina i 117 dana postao najmlađi kapiten u istoriji španske A reprezentacije (pošto je ovo zvanično bio duel najjačih selekcija dve zemlje). Vodeći se tim podatkom, ovo je i generalno bio najmlađi tim Crvene furije po proseku godina - 22 i 102 dana, a momci koji su dobili priliku dobro su se potrudili da je iskoriste i nametnu se Luisu Enrikeu za možda i raniji poziv u A tim nego što je planirao.

Goleadu je otvorio štoper Valensije posle akcije iz kornera, na 2:0 je povisio tandem iz Serije A, pošto je Romin Gonzalo Viljar lepo proigrao Brahima Dijaza, a napadač Reala koji je prošlu sezonu odigrao na pozajmici u Realu snažnim udarcem pogodio dalji ugao.

Treći gol delo je Betisovog Huana Mirande iz slobodnjaka, a tačku je stavio Espanjolov napadač Ćavi Puado posle dodavanja kapitena Hila i lepog driblinga.

Videćemo šta će se dalje dešavati sa najboljim španskim fudbalerima i hoće li Buskets jedini propustiti početak Evropskog prvenstva, koje u Grupi E počinje 14. juna duelima Španija - Švedska i Poljska - Slovačka. Problem sa koronom je, inače, danas zadesio i švedsku reprezentaciju.



tagovi

Prijateljske utakmiceŠpanijaBraim DijazHuan Miranda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara