Seržinjo Dest i Iker Muniain (©Reuters)
Seržinjo Dest i Iker Muniain (©Reuters)

Dest "pegla" Toresov transfer: Bajern dobio konkurenciju u Čelsiju, londonski Plavci imaju keca u rukavu

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.12.21. | 11:16

Barselona i aktuelni prvak Evrope neguju dobre odnose, n Nou Kamp bi moglo da legne čak i 30.000.000 evra, ali i da put Katalonije krene Cesar Aspilikueta

Kada se promeni trener, neko mora da nastrada. Ćavi je skenirao situaciju i pripremio listu za odstrel – odranije je poznato da ne računa na Luka de Jonga, Felipea Kutinja, Samjuela Umtinija i Seržinja Desta – a na Nou Kampu nadaju se da će prodajom kvarteta namaći novac za neometano funkcionisanje u zimskom prelaznom roku. Za američkim bekom postoji najveća potražnja, Barselona se nada sumi od 25.000.000 evra, ali pokušaće Katalonci da izvuku što više, jer je veliko pitanje hoće li makar približno uspeti da prihoduju od ostalih otpisani.

Robna razmena sa Ajaksom i trampa Seržinja Desta za Nusaira Mazrauija primamljiva je Blaugrani, ali u neku ruku to bi bio čist gubitak, jer Marokanac je obavestio glavešine holandskog šampiona da ne želi da produži ugovor. Na leto će postati slobodan, moći će da izabere sredinu, a Barselona da ne plati ni cent obeštećenja. To je razlog zbog koga bi Katalonci radije poslovali sa minhenskim Bajernom, koji je zagrizao za Desta. Ali, nije jedini...

Izabrane vesti

U trku za Destov potpis uključio se i Čelsi. Plavci su na duži vremenski period ostali bez Bena Čilvela – povredio koleno – i preko potrebno im je ojačanje na spoljnim pozicijama. Kako američkom beku, iako je nominalno desni bek, nije strano da zaigra i kraj leve aut-linije, a katalonski klub želi po svaku cenu da ga proda u januaru, londonski Plavci krenuli su u akciju.

Zadovoljno trljaju ruke na Nou Kampu, jer bi neočekivano mogli da profitiraju. I više nego što su očekivali. Čelsi je navodno spreman da za Desta na račun Barselone uplati 30.000.000 evra, što bi bila cifra koju Katalonci priželjkuju. Pokrili bi dobar deo transfera Ferana Toresa. Udica je bačena, pitanje je ko će se upecati... Bajern ili Čelsi? Zapnu li i Nemci i Englezi da ga potpišu, pregovarači Barselone bi mogli da iskoriste momenat i neočekivano zarade.

Ipak, Bavarci nisu poznati po tome što se rasipaju, podvući će crvenu liniju. Odrediće tačnu granicu dokle će ići i zapravo im ne gori pod nogama, jer imaju igračke resurse. Samo što Benžaman Pavar preferira da igra u srcu odbrane, a ne po boku. S Čelsijem je situacija drugačija. Posle povrede Bena Čilvela, spao je Tomas Tuhel na Markosa Alonsa kao jedinu opciju. Španac se ustalio na poziciji levog spolnjeg. Nastoje Plavci da na zimu ojačaju taj bok, imaju dobre odnose sa Barselonom, a imaju i šta da joj ponude za uzvrat.

Nije tajna da su Katalonci u prošlosti žudeli za Cesarom Aspilikuetom. Ne bi ni sada imao Ćavi ništa protiv da vidi momka iz Pamplone na Nou Kampu, pa bi i Španac koji pokriva sve pozicije u defanzivi mogao da bude uključen u Destov transfer na Stamford Bridž.

Sve je na dugačkom štapu, pregovori će potrajati... Zimska pijaca još nije otvorena, ali se polako kristališu „zvezde“ prelaznog roka.



tagovi

Seržinjo DestBarselonaČelsiZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona
Čelsi
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara