Kamenović na treningu mlade reprezentacije (© MN Press)
Kamenović na treningu mlade reprezentacije (© MN Press)

Detalji odlaska Kamenovića u Spartu: Pozajmica godinu i po dana, pa otkup za 2.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 17:25

Lacio će izgubiti pola miliona evra na srpskom defanzivcu

Kad je dolazio najavljen je kao ulaganje u budućnost, samo što ona u slučaju Dimitrija Kamenovića očigledno neće biti vezana za Lacio. Malo zbog rigidnosti trenera Mauricija Sarija, malo i zbog zahteva italijanskog fudbala, srpski defanzivac će napustiti Rim, a da ga tamošnja javnost nije čestito ni upoznala.

Zato hoće – češka. Levi bek, po potrebi i štoper, definitivno se seli u Spartu iz Praga. Informacija koju je u ponedeljak plasirao italijanski transfer guru, Đanluka di Marcio, potvrđena je Mozzart Sportu, uz detalje posla. Prema saznanjima našeg portala, Kamenović će u Spartu preći u formi pozajmice. I to u trajanju od godinu i po dana (do juna 2024), a kad taj period istekne Česi će preuzeti obavezu da kupe mladog reprezentativca naše države.

Izabrane vesti

Zna se i po kojoj ceni. Sparta će platiti Laciju 2.500.000 evra na ime obeštećenja. Na taj način će u trajno vlasništvo dobiti momka koji bi tek trebalo da pokaže šta može u evropskom fudbalu, s obzirom da su mu tek 22 godine. Lacio će na Kamenoviću izgubiti pola miliona evra, ako se zna da ga je leta 2021. doveo iz Čukaričkog u transferu „teškom“ 3.000.000 evra.

A opet, nije to ni toliko loš posao Rimljana iz ekonomskog ugla, pošto je Dimitrije Kamenović za ovih godinu i po dana odigrao samo jedan meč za prvi tim, u poslednjem kolu minulog prvenstva kad je protiv Verone proveo na terenu 45 minuta.

Lacio se trenutno nalazi u Španiji, za četvrtak je zakazana kontrolna utakmica sa Almerijom, kako bi se ekipa zagrejala za nastavak Serije A, u ekspediciji je i Dimitrije Kamenović, mada je izvesno da je to njegov oproštaj od kluba sa Olimpika. Klubovi razmenju dokumentaciju i očekuje se da brzo ozvaniče pozajmicu. Kad se to desi, 22-godišnji fudbaler će otputovati za Prag, gde ga već u ponedeljak čekaju lekarski pregledi, potpis i promocija.

Onda sledi dokazivanje u novoj sredini, borba za mesto u timu koji posle jesenjeg dela šampionata zauzima treće mesto u prvenstvu Češke, iza Plzenja i Slavije iz Praga.


tagovi

Dimitrije KamenovićLacioZimski prelazni rok 2023Sparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara