Filip Kostić (© AFP)
Filip Kostić (© AFP)

Detalji ponude za Filipa Kostića: Vest Hem daje 12.000.000 evra, Ajntraht traži i do 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 21:20

Uz to, Čekićari završavaju Đanluku Skamaku

Izgleda da Italija nije obećana zemlja Filipu Kostiću. Prošlog leta ga je tražio Lacio, ali ga nije dobio (iz volšebnog razloga, iz Frankfurta su dostavili Rimljanima pogrešan mejl za slanje zvanične ponude), dok je sa Ajntrahtom gazio ka trofeju Lige Evrope pominjalo se kako Inter sprema napad na leo krilo, zatim se u igru uključio Juventus, s tim da se povukao onog trenutka kad je procenio da mu je isplativiji angažman Anhela di Marije, pa je kao prvi kandidat za potpis srpskog reprezentativca ostao – Vest Hem.

Sedmicama obigrava londonski klub oko Kostića, da bi u ponedeljak veče povukao konkretan potez u nameri da ga angažuje. Poslao je u Nemačku ponudu vrednu 10.000.000 funti, što je nešto malo manje od 12.000.000 evra. Odgovor Ajntrahta nije (još) dobio, mada su se na informaciju engleskog Skaj sporta nadovezala saznanja nemačkih medija da čelnici osvajača Lige Evrope zahtevaju između 15.000.000 i 20.000.000 evra na ime obeštećenja. Što ima smisla, jer je Filip bio možda i odlučujuća karika na put na trofeju, a uz to ulazi u završnu godinu ugovora i ovo je poslednja prilika da se njegovim transferom zaradi.

Izabrane vesti

Što se tiče Kostićevih uslova, nije poznato koliko mu Čekićari nude, samo se zna da je Ajntraht bio spreman da mu ponudi 15.000.000 evra zbirno za tri godine nastavka saradnje. Doduše, bruto. Bilo kako, jasno je da je Kostić privukao pažnju trenera Dejvida Mojesa u polufinalnim mečevima Lige Evrope baš sa Vest Hemom i otad je premijerligaš u akciji dovođenja koja posle povlačenja Juventusa izgleda znatno povoljnije.

Vest Hem je dosad doveo golmana Pari Sen Žermena Alfosa Areolu, Svonsijevog centralnog vezistu Flina Daunsa, štopera Rena Najefa Agerda (s tim da se Marokanac već povredio), a blizu je realizacije posla sa Sasuolom po pitanju napadača Đanluke Skamake. Praktično je sve završeno kad su uslovi u pitanju: Bratanci će platiti 36.000.000 evra odmah, još 6.000.000 u vidu bonusa, a i deset odsto od naredne prodaje A reprezentativca Italije.

Skamaka je utanačio lične uslove, samo se čeka da prođe lekarske preglede i podigne dres.


tagovi

Vest HemTransferiLetnji prelazni rok 2022Filip KostićĐanluka Skamaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara