Mohamed Salah (©Reuters)
Mohamed Salah (©Reuters)

Devastirani Salah: Liverpulov minimum je Liga šampiona, izneverili smo i vas i nas

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 09:01

Egipćanin se javno izvinio navijačima zbog neuspeha ekipe da se plasira u elitno takmičenje

Tinjala je nada među igračima i navijačima Liverpula da bi mogli do plasmana u Ligu šampiona, ali sinoćna pobeda Mančester Junajteda nad Čelsijem 4:1 ugasila je i posledenji žar, Redsi će se naredne sezone takmičiti u Ligi Evrope.

Takav epilog kao da je nagovešten još početkom godine, kada su u februarskom duelu sa Real Madridom izabranici Jirgena Klopa nakon 2:0 za 15 minuta susreta sa Real Madridom dopustili gostima preokret na neverovatnih 2:5. Usledio je poraz i u revanšu šesnaestine finala Lige šampiona (0:1), a kroz prvenstvo je Liverpul uspeo da se domogne samo pete pozicije. Kolo pre kraja Junajted je pobegao na šest bodova više, a nedostižan je i Njukasl sa +4 na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi među elitu.

Izabrane vesti

Moraće na Enfildu da se zadovolje drugom po važnosti međunarodnom takmičenju, što Mohamedu Salahu prilično teško pada. Egipćanin, koji je šestu sezonu uzastopno najbolji strelac Liverpula, javno se izvinio navijačima zbog neuspeha.

"Potpuno sam devastiran. Apsolutno nema izgovora za ovo. Imali smo sve što je potrebno da se i ove sezone kvalifikujemo u Ligu šampiona i omanuli smo. Mi smo Liverpul i kvalifikacije u Ligu šampiona bi trebalo da je minimum za ovaj klub", konstatovao je Salah u objavi na društvenim mrežama.

Iskusni golgeter smatra da je prerano za reči ohrabrenja.

"Žao mi je, ali još je rano za neku optimističnu poruku. Izneverili smo i vas i nas", jasan je Egipćanin.

Liverpul će propustiti Ligu šampiona prvi put posle šest sezona, tokom kojih je jednom stigao do trona i još dvaput igrao u finalu. U poslednjoj sezoni kada je igrao Ligu Evrope (2015/2016) stigao je do finala u kom je poražen od Sevilje.


tagovi

LiverpulMohamed SalahPremijer liga

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara