Kazemiro i Marsijal (©Reuters)
Kazemiro i Marsijal (©Reuters)

Čelsi osramoćen na Old Trafordu! Rašford kao Van Persi, Junajted se pokerom vratio u Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.05.23. | 22:57

Kataklizmična sezona londonskih Plavaca i novi poraz u Mančesteru

I u najgorim košmarima pitanje je da li bi navijačima Čelsija moglo da se javi sve ono što im se dešava mesecima unazad. Ne tako davno šampion Evrope, danas klub na čiji račun se zbijaju šale. Iza londonskih Plavaca je kataklizmična sezona, a da sve bude gore u pet dana su bili zvanice na dva mančesterska slavlja. Gledali su kako Siti podiže pehar Premijer lige, a večeras kako Junajted preko njihovih leđa ulazi u Ligu šampiona – 4:1 (2:0).

Mančester junajted se vratio tamo gde pripada – u Ligu šampiona. Ponovo će se tresti mušema na Teatru snova. Neophodan je bio bod ekipi Erika ten Haga da se vrati u društvo najboljih, osvojili su sva tri. I to na kakav način. Deklasirali su Čelsi, dobili ga posle tri godine – poslednji trijumf datira iz 2020. Kada je počela pandemija – i zalupili arhineprijatelju Liverpulu vrata ispred nosa. Slađe za Crvene đavole nije moglo.

Izabrane vesti

Produbljena je Čelsijeva agonija, ponižen je na Old Trafordu! Želeo je da igra fudbal, napao je domaćina i sit se ispromašivao. Mihajlo Mudrik i Kai Haverc upropastili su fenomenalna ubacivanja mladog levog beka Luisa Hola, stigla je kazna i raspala se igra londonskog kluba. Junajted je čekao greške i surovo ih kažnjavao. Frustrirani su bili izabranici Frenka Lamparda, ponušavali su fizički da se obračunaju, kad već mrežu nisu bili u stanju da zatresu do samog finiša, kada je sve bilo rešeno.

I ono što nije planirao Junajted ispalo je kako treba. Antoni se povredio u prvom poluvrmeenu, morao je holandski strateg da izvrši prinudnu izmenu i na teren je poslao rovitog Markusa Rašforda. Najbolji strelac ostrvskog giganta odužio mu se pogotkom u finišu i postao prvi igrač još od Robina van Persija koji je u sezoni dao 30 i više golova. Gol pogledajte OVDE. Pečatirao je veliki trijumf, a sve je počelo od Kazemira.

Na lutriji je dobio Mančester junajted onoga trena kada je Real Madrid odlučio da krene u smenu generacija i dopusti brazilskom vezisti da napusti klub. Brojne tačke u sportskoj politici tima sa Old Traforda bile su sporne prethodnih sezona, ali je letos povučen strašan potez. Drugačije ekipa izgleda kada Kazemiro komandije sredinom terena, a na Čelsi ima poseban pik. Prvenac u Premijer ligi dao je londonskim Plavcima na Stamford bridžu, večeras ih je otvorio nebeskim skokom. Posle ubacivanja Kristijana Eriksena loptu je zakucao glavom u mrežu. Gol pogledajte OVDE.

Čelsi je imao šanse za izjednačenje, Mihajlo Mudrik je promašio fudbal (tu situaciju možete pogledati OVDE), nije se proslavio ni Kai Haverc na ubacivanje Luisa Hola, jedine svetle tačke u Lampardovom timu danas, a ni Konor Galaher kada je iz izgledne situacije sa desne strane iskosa pucao pored gola. Sramotu je uspeo da ublaži rezervista Žoao Feliks pogotkom u finišu. Povukao je loptu sa centra i matirao Davida de Heu. Gol pogledajte OVDE.

Majstorija Portugalca nije promenila sliku o Čelsiju, jer lako je mogla da pukne i petarda u Mančesteru. Spavala je dobrana gostiju, pravila velike greške i zbog njih ispaštala. Kazemiro je postigao gol, ali i bio začetnik akcije kod drugog. Proigrao je Arona van Bisaku, a desni bek nesebično odigrao za Antonija Marsijala na drugoj stativi. Gol pogledajte OVDE. Nokautiran je londonski klub u šestom minutu nadoknade prvog poluvremena, bačen je na konopce, a Bruno Fernandes ga je dotukao. Prvu priliku je propustio, uzdrmao je okrvir gola, pogodio same rašlje, ali je potom iznudio penal – i u prvom poluvrmeenu ga Fofana nagazio u kaznenom prostoru, ali nije sankcionisan – i hladnokrvno matirao Kepu Arizabalagu. Gol pogledajte OVDE.

Još jednom se pokazalo da Čelsi ima strahovitih problema kada igra sa bolje plasiranim ekipama od sebe. Nije trijumfovao ni na 16 uzastopnoj situaciji, oborio je brojne negativne rekorde, a jedan od njih glasi: ove sezone je u Premijer ligi pretrpeo čak 16 poraza.

Vreme je da na Stamford bridžu stave prst na čelo i dobrano se zamisle...

PREMIJER LIGA – ODLOŽENI MEČEVI 32. KOLA

Sreda

Brajton - Mančester Siti 1:1 (1:1)

/Enkiso 38 - Foden 25/

Četvrtak

Mančester Junajted - Čelsi 4:1 (2:0)

/Kazemiro 6, Marsijal 45+6, Fernandes 73pen, Rašford 78 - Feliks 89/



tagovi

Markus RašfordKai HavercMihajlo MudrikBruno FernandešAntoni MarsijalKazemiroČelsiMančester JunajtedPremijer ligaŽoao Feliks

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara