Luk Šo i Dani Velbek (© Reuters)
Luk Šo i Dani Velbek (© Reuters)

Dežurni brbljivci: Najlakše je igrati protiv Mančestera! Sve će biti dobro ako dovedu De Jonga? Neće

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.08.22. | 11:22

Možda je vreme da Glejzeri prodaju klub

 Očekivao se novi, a Manačester junajted deluje kao stari. Ne da se nije pomerio napred, niti da tapka u mestu, već nazaduje.

Sapleo se već na prvom koraku, zaustavio ga je Brajton i to na Old Trafordu što je izazvalo razočaranje navijača koji se se ponadali tokom ohrabrujućeg pripremnog perioda i nekih poteza povučenih tokom prelaznog roka da bi ekipa mogla da izgleda makar pristojno.

Izabrane vesti

Stigao je i Erik ten Hag, mada ako je suditi na osnovu početnog utiska definitivno nije do trenera. Već do rukovodilaca.

Znali su pre šest, osam, možda čak i 12 meseci da će morati da investiraju u pojačanja tokom leta. Bilo je jasno da odlaze Huan Mata, Nemanja Matić, Edinson Kavani, da ne računaju više na Mejsona Grinvuda, imaju problem sa Antonijem Marsijalom i da Kristijano Ronaldo želi da ode. Sve je to bilo poznato i zato me brine način na koji je Junajted reagovao na tržištu. Čim se oslonio na fudbalere iz holandske lige (Argentinac Lisandro Martinez stigao iz Ajaksa, a levi bek Tirel Malasija iz Fajenorda) znači da trener baš i ne veruje sektoru zaduženom za dovođenje pojačanja. Doveo je one koje poznaje, iako je Mančester mogao da angažuje fudbalere i iz drugih sredina, samo što se pokazalo da baš i nema veliki procenat pogodaka u poslednje vreme. Zato u meni izaziva gorčinu saznanje da trener nije dobio adekvatan alat da sprovede svoje ideje“, u dahu priča Geri Nevil.

Bivši defanzivac redovan je komentator dešavanja na Old Trafordu, dežurni kritičar poslednjih godina. Voleo bi i on da može da kaže nešto ohrabrujuće, ali pošteno govoreći nema čega da se dotakne.

Postoji mišljenje da će prelazni rok biti dobar ako se dovede Frenki de Jong. Evo, neće biti. Mančesteru je potrebno više od De Jonga. Možda na kraju neće ni doći, iako se nadam da će ga Junajted dovesti, jer je važan za koncepciju Ten Haga. Biće malo panike u klubu dok se taj posabo ne realizuje, pre svega zbog pritiska navijača i medija“.

Igra – katastrofa. Ne zna se čemu pojedinci služe, još manje kako su neki i dalje u dresu slavnog kluba.

U Premijer ligi je najlkaše igrati protiv Mančester junajteda. Suviše se otvara. Svako ko je gledao ovu ekipu prošle sezone znao je da će imati problema i na početku nove, da je situacija neprihvatljiva. Ten Hagu je potrebno još pojačanja, ali i vremena, makar tri do četiri sedmice da bolja upozna ekipu. Svaki trener misli da zna više od prethodnog, od istih igrača koji su mu na raspolaganju, međutim, susret sa Brajtonom pokazao je Ten Hagu za šta su ovi momci sposobni“.

Prema Nevilovoj oceni, jedan od vidljivijih problema Crvenih đavola je samopouzdanje. Preciznije, nemogućnost da se nosi sa pritiskom.

Igrali su dobro tokom korone. Kad navijača nije bilo na tribinama. Čim se publika vratila, ekipa izgleda drugačije. Zato niko ko je gledao Junajted poslednjih godinu dana nije ni očekivao ništa drugo od onoga što smo videli u nedelju popodne. Ten Hag jeste uoči znake napretka tokom priprema, ali ovo je realnost“, istakao je Nevil.

Njegov nekadašnji saigrač, sada jpš veći brbljivac, Roj Kin, ne štedi fudbalere. Smatra da veliki broj njih ne zaslužuje ugovor na Teatru snova.

I u prethodnoj sezoni sam primećivao gluposti u igri Mančester junajteda i opet sam videi identične probleme. Isti fudbaleri, iste ličnosti, posebno u veznom redu. Ima tu naznaka talenta, ali kad padnu ne bave se time da se podignue, što vraća priču na pitanje DNK kluba, a njega nema. Ne vidim ličnost. Primera radi, Hari Megvajem kaže da je početak Premijer lige predstavljao noćnu moru, a igrači nikako da urade nešto po tom pitanju. On stalno izlazi pred medije kao kapiten i priča kako su igrači razočarani, umesto da napravi neke promene. Ne radi se samo o trošenju novca, već da ovi fudbaleri nisu dorasli Mančester junajtedu“, dodao je Kin.

Nešto mora da se menja. Probalo se sa igračima, trenerima, možda je do uprave.

Došlo je vreme da porodica Glejzer proda klub“, kategoričan je Geri Nevil.


tagovi

Mančester JunajtedGeri NevilRoj KinRoj Kin

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara