Paulo Dibala (Screenshot - twitter.com/OfficialASRoma)
Paulo Dibala (Screenshot - twitter.com/OfficialASRoma)

Dibala kao Ronaldo, od prodaje dresova za dan isplatio prvu godinu ugovora

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 11:02

Dugi redovi u prodavnicama u kojima mogu da se kupe proizvodi sa grbom Rome. Klupski sajt Vučice je "zatrpan" zahtevima. Svi traže samo jedno - dres sa prezimenom Dibala!

Kako piše Corriere dello Sport, dan nakon pošto je Argentinac postao zvanično pojačanje Rimljana, navijači Đalorosija su potrčali da kupe njegov dres. Hiljade su prodatih u svim prestoničkim radnjama, ali i u onlajn prodavnici. Zabeleženi su dugi redovi ispred mašine za štampanje prezimena. Dresovi, po ceni od 110 od 130 evra (uključujući personalizaciju) rasprodati su kao nikada do sada. Sve prodavnice - neke ranije, neke malo kasnije - ostale su bez slova i brojeva za štampanje dresa Argentinca.

Kažu da su na kraju dana podaci koji su stigli u Romu bili neverovatni: Prvi dan prodaje dresa Dibale dostigao je nivo kao prodaja prvog dana prodaje Juventusovog dresa sa prezumenom Kristijana Ronalda.

Izabrane vesti

Jasno je da će rekord prodatih dresova u istoriji Rome i dalje biti u rukama Totija, najtraženijeg više od 20 godina. Ali, sa Dibalom je oboren rekord u jednom danu.

"Od jutros nismo stali ni na trenutak, ništa nismo radili osim štampanja Dibalinog dresa", prenosi italijanski sportski list reči jednog prodavca. "Nismo se nismo pomerili sa mašine za štampanje. Smenjivali smo se da bismo ubrzali rad. A takođe smo bili primorani da tražimo slova jer nam je nestalo Y."

Tako je bilo i u ostalim prodavnicama Rome. Ona na Via del Korzo prva je proglasila da je raspordala ceo kontigent dresova...

A o kolikoj sumi se radi? Italijanski mediji, bar zasad ne navode, osim da je u rangu Ronalda.

Nije teško pronaći da je dres Portugalca prvog dana po njegovom dolasku u Juventus prodat u visini od 60.000.000 dolara. Kako je tada navedeno "klub dobija 10-15 procenta od prodaje".

Ako se te sume u pitanju i kod Rome, a veće je navođeno da je Dibalina godišnja plata oko 6.000.000 evra sa bonusima (neto), nije lasko sračunati da je on za jedan dan već isplatio prvu godinu ugovora.


tagovi

Paulo DibalaKristijano RonaldoFrančesko Totidresovi

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara