Paulo Dibala (©AS Roma)
Paulo Dibala (©AS Roma)

ZVANIČNO: Gladijator brani Večni grad, Dibala u Romi za skromnu platu i još skromniju izlaznu klauzulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 12:23

Žoze Murinjo dobio veliko pojačanje

Možda nije više trener kome je zagarantova završnica Lige šampiona, ali Žoze Murinjo je i dalje čovek koji mami harizmom. Pa je tako snagom svog autoriteta uspeo da u Romu privoli i pojačanje koje bi bez njega bilo teško ostvarimo. Paulo Dibala je od danas i zvanično novi igrač Vučice, uprkos tome što su ga hteli i Napoli, Inter i Milan.

Istina, nisu svi ni mogli da krenu po La Hoju. Inter jer nije prodao nijednog od prekobrojnih igrača – prvenstveno se tu misli na Aleksisa Sančeza – Milan zato što mora da vodi računa o platama, a Brižov Šarl De Ketelare je jeftinija opcija.

Izabrane vesti

Ni Roma nije mogla u potpunosti da zadovolji Dibaline prohteve, jer je on isprva tražio da kao slobodan agent dobije platu od 8.000.000 evra po sezoni, a kako su u Večnom gradu najplaćeniji Lorenco Pelegrini i Tami Ejbraham (po 4.500.000) to nije bilo izvodljivo.

Napoli je nudio svih 8.000.000, ali bi mu gazda Aurelio De Laurentis uskratio prihode od korišćenja lika i dela u marketinške svrhe, pa je Dibala ipak izabrao znatno manju platu u Rimu. Tamo će dobiti ugovor do 2025. godine sa opcijom da se produži do2026. i fiksnom platom od "svega" 4.500.000 evra, koja bi sa bonusima mogla da naraste za dodatnih 1.500.000. Toliko bi otprilike trebalo da dobije i jedan Džesi Lingard u Notingem Forestu. U Seriji A ipak odavno nema toliko para.

Dibala će dobiti dres sa brojem 21 na leđima – ustupio mu ga je Nemanja Matić – ali pitanje je dokle će ga nositi, jer je u sklopu aranžmana u ugovor ubačena i izlazna klauzula od 20.000.000 evra. Ako Dibala u dresu Vučice zaigra kako ume velikim klubovima ta suma neće biti previsoka prepreka.

Međutim, otom-potom. Dibala će do dalje golove slaviti na Olimpijskom stadionu, sa čuvenom šakom koja mu maskira lice, što je ideja dobijena posle odgledanog filma Gladijator. Proslavili se oni baš u Rimu, a sada će jedan od njih opet motriti na Večni grad.

Dodajmo za kraj da je Dibala četvrto pojačanje Rome ovog leta, nakon Matića, Zekija Čelika i Mileta Svilara. Za sve njih zajedno Roma je platila obeštećenje od 7.000.000 evra. Otišli su, između ostalih, Pau Lopez, Džengiz Under, Alesandro Florenci, Henrih Mhitarjan...



tagovi

Paulo DibalaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Roma
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara