Rikardo Gomeš (©Starsport)
Rikardo Gomeš (©Starsport)

Dijabate izašao iz zimskog sna, sada je red na Rikarda

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.02.23. | 10:26

Partizanova prva puška zakočena još od kraja oktobra…

Zaleđen teren pod Bagdalom pregrmeo je Partizan, a Gordan Petrić dobio je Fusenija Dijabatea u Mozzart Bet Superligi. Dočekali su crno-beli prvenac izvrsnog driblera iz Malija u domaćem prvenstvu, probio je led i šampionsku trku učinio zanimljivijom. Spustio se tim iz Humske na jednocifren zaostatak, primakao se Crvenoj zvezdi i naredni zadatak Parnog valjka je „oživljavanje“ Rikarda Gomeša.

Fuseni Dijabate mučio se sa realizacijom u prvenstvu, tokom jeseni nije bio na nivou iz Lige konferencije, gde je bio pogonsko gorivo crno-belih. Posle priprema u Beleku je na premijeri zatvorio temu pitanja motivisanosti, upalio je u kriznom trenutku i nije dozvolio Partizanu da prokliza u Kruševcu. U Humskoj sada čekaju da Rikardo Gomeš prebrodi krizu, vrati se u formu koja ga je krasila do novembra i prekine golgeterski post. Po Partizan bi idealno bilo da se to dogodi danas protiv novosadske Mladosti (18.30), pre puta u Kišinjev.

Izabrane vesti

Golgeter sa Zelenortskih Ostrva je u kalendarskoj 2022. godini bio najefikasniji afrički fudbaler sa postignutih 35 golova, činilo se da bi mogao da probije i „kotu 40“, ali na četiri utakmice zaredom nije tresao mreže. Još od duela sa Radničkim iz Niša, večitom mušterijom kojoj je spakovao osam komada na deset mečeva. Na pripremama ga je mučio primicač, preskakao je utakmice i nije sve vreme trenirao punim intenzitetom, a ni na prolećnoj premijeri nije se upisao među strelce.

Ali, daleko od toga da nije imao uticaj na konačan ishod. Spojio je sa golom Fusenija Dijabatea, upisao četvrtu asistenciju u Mozzart Bet Superligi – sve skupa šestu od početka sezone – doprineo topljenju zaostaka za najvećim rivalom. Ipak, u Humskoj čekaju Rikardove golove kao ozeblo sunce, jer sve je znatno lakše bilo za crno-bele kada je afrički napadač u golgeterskoj formi. Spokojniji bi bili pred prvi meč u nokaut fazi Lige konferencije ukoliko bi se strelac 19 golova ove sezone otkravio do odlaska u Kišinjev. Duel sa Novosađanima je poslednja prilika.

Iako na pet utakmica u nizu nije pogodio, zasigurno će se naći u špicu protiv Mladosti, jer Gordanu Petriću je neophodan raspucan Rikardo Gomeš koliko i inspirisan Fuseni Dijabate. Njih dvojica bi zajedno sa Nemanjom Jovićem trebalo da čine Partizanov trozubac u duelu sa timom protiv koga je strateg crno-belih debitovao. Na jedvite jade je Parni valjak tada trijumfovao, Svetozar Marković je dubokoj nadoknadi rasparao mrežu, a danas će mu za razliku od meča na Karađorđu parnjak biti Siniša Saničanin.

Igor Vujačić ispao je iz stroja, preskočiće meč u Humskoj zbog parnih kartona. Na gostovanju u Kruševcu zaradio je četvrti žuti u Mozzart Bet Superligi, pa su pomeranja u poslednoj liniji tima kod crno-belih neminovna. Crnogorski štoper otišao je na prinudno hlađenje, a sa njega se vraća Slobodan Urošević, što znači da bi crno-beli trebalo da dobiju na probojnosti po levom boku.

PARTIZAN – MLADOST GAT (18.30, TV Arena sport Premijum 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Stanko Ostraćanin

Projektovani sastavi

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Fejsa, Andrade – Dijabate, Natho, Jović – Rikardo.

MLADOST GAT (4-2-3-1): Milojević – Janković, Tanasijević, Ćosić, Ilić – Maksimović, Denić – Babić, Arsić, Dal Belo – Milić.

MOZZART BET SUPERLIGA – 21. KOLO

Petak

Radnik - Mladost Lučani 1:0 (0:0)

/Radulović 89pen/

Čukarički - Radnički 1923 3:2 (0:0)

/Tomović 66, Lučić 90, Docić 90+6 - Činedu 72, Zorić 81/

Subota

14.00: (1,55) TSC (3,80) Napredak (7,00)

14.00: (10,50) Voždovac (5,70) Crvena zvezda (1,28)

16.00: (1,33) Vojvodina (5,00) Kolubara (10,00)

18.30: (1,17) Partizan (7,50) Mladost Gat (16,00)

Nedelja

14.00: (2,35) Javor (3,30) Spartak (3,05)

16.00: (2,10) Novi Pazar (3,45) Radnički Niš (3,50)



tagovi

Mozzart Bet SuperligaMladost Novi SadFK PartizanFuseni DijabateRikardo GomešGordan Petrić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara