Drmić (© GNK Dinamo)
Drmić (© GNK Dinamo)

Dinamo doveo najboljeg igrača Rijeke i dao mu platu od 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 21:06

Josip Drmić je novi špic Modrih

Pukla je još jedna bomba u hrvatksom fudbalu. Nalik onoj zimskoj kad je Petar Bočkaj prešao iz Osijeka u Dinamo, tako su u Zagrebu završili i posao oko angažovanja Josipa Drmića i tako ponovo uzdrmali domaću scenu, jer su i drugom konkurentu na vrhu uzeli ponajboljeg igrača. Ovoga puta, doduše, nisu ništa platili.

Razlog: reprezentativcu Švajcarske istekao je ugovor sa Noričom i kao slobodan igrača se obreo na Makismiru, posle sezone provedene na pozajmici na Rujevici. S obzirom da je postigao 25 golova (21 u prvenstvu) za ekipu Gorana Tomića jasno je koliko će značiti šampionskom sastavu, posebno ako se ima i vidu da su Modri većim delom sezone kuburili sa realizacijom.

Izabrane vesti

Drmić bi trebalo da garantuje pogotke, davao ih je i u Bundesligi (Borusija iz Menhengladbaha, Leverkuzen, Nirnberg), Premijer ligi (Norič) i zato je njegov dolazak u glavni grad Hrvatske baš odjeknuo.

Ponosan sam na ovaj trenutak. Dinamo je prvak, najbolji hrvatski klub, osvaja trofeje u domaćim takmičenjima, redovno igra u Evropi. Minule sezone prvenstvo je bilo napeto, podignut je kvalitet igrača i ekipa, završnica je bila zanimljiva i neizvesna, ali Dinamo je na kraju zasluženo potvrdio ko je najbolji u Hrvatskoj. Verujem da će u novoj sezoni nastaviti s dobrim rezultatima kroz utakmicu Superkupa, zatim prvenstvo i Kup te kroz kvalifikacije za Ligu šampiona“, najavio je Drmić visoke ambicije.

Josip Drmić će prema informacijama iz Zagreba zarađivati ravno 1.000.000, što je sjajna plata, ali nije najveća u NHL-u. Više primaju njegov novi saigrač Mislav Oršić i Hajdukov napadač Marko Livaja. Obojica inkasiraju po 1.500.000 evra po sezoni.


tagovi

Dinamo ZagrebRijekaJosip DrmićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara