(©Reuters)
(©Reuters)

Dinamo se u Minhenu ukrcava u voz za Cvajtu

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 12:47

Gostovanje Lavovima jedna je od dve kritične tačke za tim iz Drezdena

U okviru 29. kola treće lige Nemačke u Minhenu, na stadionu u Grunvald ulici, megdan će deliti Minhen 1860 i Dinamo Drezden (19.00). Levitiraju velika imena nemačkog fudbala između drugog i trećeg sprata, ali nikako ne uspevaju da se dokopaju Bundeslige.

Lavovi su osetili čari igranja i u regionalnoj ligi pre četiri sezone, ekspresno su se vratili u treći rang i teško da će iz njega krenuti put Cvajte makar još jednu sezonu. Istoriju Minhena 1860 prožimaju brojni usponi i padovi, a od 2004. godine i ispadanja u Cvajtu, premalo je bilo onih lepih trenutaka.

Izabrane vesti

19.00: (2.70) Minhen 1860 (3.05) Dinamo Drezden (2.70)

Dinamo Drezden zauzeo je dobar kurs za povratak u Cvajtu iz koje je ispao prošle sezone. Dobija Dinamo status jo-jo kluba, šeta se između drugog i trećeg ranga duži vremenski period. Igranje Bundeslige ostalo je zamrznuto u 20. milenijumu, ali to nikada nije uticalo na to da Dinamo ima neverovatnu podršku sa tribina.

Nisu Dinamo i Minhen 1860 jedina velika imena zarobljena u trećem rangu. Kajzerslautern polako pakuje stvari za regionalnu ligu, Duizburgu sledi grčevita borba za opstanak, a zajedno sa Dinamom bi u voz koji vodi za Cvajtu mogli da se ukrcaju Hanza Roštok i Ingolštat. Neki od ova tri kluba će imati i među stanicu, tj. moraće da prođu kroz baraž.

Nalazi se Dinamo Drezden na pol poziciji, ima bod prednosti ispred prvih pratioca i duel sa Minhenom 1860 u Grunvald ulici će mu uz okršaj sa Hanzom biti najteži ispit do kraja prvenstva. Kaska Minhen za vodećom trojkom 12 bodova i malo je verovatno da će uspeti da nadoknadi zaostatak i umeša se u borbu za povratak u Cvajtu.

Najveća pretnja po Dinamo biće iskusni Saša Mulders. Napadač Lavova je postigao 16 golova i prvi je strelac lige. Drugu sezonu u nizu je na koti od 15 i više pogodaka, a najbolju sezonu u dresu Lavova imao je u regionalnoj ligi kada se 22 puta upisao na semaforu. Kristof Daferner, dete Minhena 1860, profilisao se u glavnu napadačku opciju Dinama. Stigao je u Drezden na leto iz Frajburga i potpisao trogodišnji ugovor, a u tekućoj sezoni je 10 puta pogađao metu.

NEMAČKA 3 – 29. KOLO

Ponedeljak

19.00: (2.70) Minhen 1860 (3.05) Dinamo Drezden (2.70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Minhen 1860Dinamo Drezdennemačka 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara