Fudbaleri Mladosti GAT protiv Radničkog (©Starsport)
Fudbaleri Mladosti GAT protiv Radničkog (©Starsport)

Direktni okršaji u borbi za opstanak u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.05.24. | 12:03

Mladost GAT ovog ponedeljka od 17 časova dočekuje Slobodu, dok će se od 19.00 sastati u Gornjem Milanovcu Metalac i Kolubara

Velika je drama u borbi za opstanak u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Tri kola pre kraja četiri ekipe su u samo jednom poenu razlike, a dve od njih četiri će morati da se presele u treći rang. Zbog toga će mečevi između ta četiri tima, koji su na programu ovog ponedeljka, biti od ogromnog značaja.

Po rasporedu, po dve utakmice će se odigrati od 17 i 19 časova. Susret RFK Novog Sada i Radničkog sa Novog Beograda nije preterano značajan, jer oba tima su već eliminisana i zauzeće poslednje dve pozicije na tabeli plej-auta. Zato, drugi novosadski klub će biti pod svetlima reflektora, Mladost GAT dočekuje direktnog konkurenta za opstanak Slobodu iz Užica.

Izabrane vesti

Trenutno je Mladost iznad crte, Sloboda ispod, a razlika je samo u tom jednom bodu. Obe ekipe igraju sjajno ovog proleća, GAT-ovci su vezali sedam utakmica bez poraza (pet pobeda i dva remija), a Užičani čak devet (šest trijumfa i tri nerešena rezultata).

Od početka plej-auta učinak im je identičan, po dve pobede i remija. Na poslednje dve utakmice Mladost nije primila gol, savladala je kao gost Dubočicu u Leskovcu (1:0) i Radnički na Novom Beogradu (2:0).


17.00: (1,80) Mladost GAT (3,40) Sloboda Užice (4,30)


Iza Slobode je spektakularan okršaj sa RFK Novim Sadom pre pet dana, pred gotovo punim tribinama stadiona „Radomir Antić“. Triput su Kanarinci vodili, sva tri puta je domaćin stizao zaostatak i nakraju je osvojio bod – 3:3. Bio je nedovoljan da se ispliva iz zone ispadanja, ali to može da se promeni već danas.

Prethodna dva susreta Mladosti i Slobode doneli su pobede gostujućeg tima. GAT-ovci su u septembru izgubili sa 1:0, da bi se potom 25. februara osvetili u Užicu i slavili sa 2:0. Svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu.

Od 19 časova će se u Leskovcu sastati dva najbolja tima u plej-autu, Dubočica i OFK Vršac. Obe ekipe imaju po 46 poena i eventualnom pobedom bi i matematički obezbedili opstanak dva kola pre kraja. U teoriji, moguće je da oba tima završe sav posao remijem, ali potrebne su im onda pobede Mladosti i Kolubare.


19.00: (2,00) Metalac (3,20) Kolubara (3,70)


Lazarevčani takođe igraju od 19 časova, u Gornjem Milanovcu će ih ugostiti Metalac. Biće to još jedan susret timova kojima gori pod nogama. Obe ekipe igraju loše od početka plej-auta, te imaju samo po jednu pobedu. Nad istim rivalom, Radničkim.

Kolubara je uz to zabeležila i tri remija, dok je Metalac jednom odigrao nerešeno, a u poslednja dva kola izgubio od Slobode (1:2) i OFK Vršca (0:1). Iako je potonuo na 14. mesto na tabeli, u Gornjem Milanovcu još uvek veruju u opstanak.

Još je sve u našim rukama i mi ne smemo sada da ispustimo tu priliku. Oba kluba sa kojima igramo u naredna dva kola, Kolubara i GAT, imaju isti imperativ kao mi, a to je maksimalan broj bodova protiv direktne konkurencije. To samo znači da nas čekaju najteže utakmice u ovoj sezoni. U Vršcu smo mogli da dođemo do potrebnog daha i malo rasterećenije da dočekamo Lazarevčane, ali ponovo smo kažnjeni za neke propuštene šanse. Meč je mogao da ode u sasvim drugom pravcu, ali momcima ne zameram ništa. Borili su se svim srcem“, kazao je trener Metalca Vladimir Otašević.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE (PLEJ-AUT) – 5. KOLO

Ponedeljak

17.00: (1,80) Mladost GAT (3,40) Sloboda Užice (4,30)

17.00: RFK Novi Sad – Radnički Novi Beograd

19.00: Dubočica - OFK Vršac

19.00: (2,00) Metalac (3,20) Kolubara (3,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga Srbijesloboda užiceMladost Novi SadMetalac Gornji MilanovacMetalacKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara