Strahinja Pavlović u duelu sa Žiruom (©AFP)
Strahinja Pavlović u duelu sa Žiruom (©AFP)

Direktor Kerubini se angažovao oko kupovine Pavlovića, Juve bi morao da plati 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.22. | 14:29

Salcburg zasad odbija transfer, ali pod određenim uslovima...

Nedovoljno dobri rezultati teraju čelnike Juventusa da stalno motre na tržište u potrazi za pojačanjima koja bi mogla da vrate šampionski duh klubu.

Milanski list Gazeta delo Sport pisao je da je meta Stare dame Strahinja Pavlović posle čega je srpski reprezentativac postigao gol i iznudio penal u Kupu Austrije, a kako se na Čizmi dalje piše sportski direktor Federiko Kerubini ozbiljno se angažovao oko mogućeg transfera nekadašnjeg bisera Partizana.

Izabrane vesti

Razlog zašto je Kerubini već sada počeo da priprema teren za eventualnu kupovinu leži u retkom Pavlovićevom kvalitetu, a to je igra levom nogom. Sve je manje štopera kojima je leva noga primarna, zbog čega je njihova vrednost drastično skočila na tržištu. To je fundamentalna karakteristika koju Juventus traži od skeniranih štopera, a Pavlović ne samo što igra levom nogom već to radi sve bolje.

Zato je Gazeta 21-godišnjeg reprezentativca Srbije označila kao novog Kjelinija, zbog čega nije novo ime u tefterima Juventusovih skauta. On je i ranije bio meta Stare dame, pričalo se da je klub bio spreman da ponudi 5.000.000 evra, zbog čega transfer nije realizovan. On je iz Partizana otišao u Monako za 10.000.000 evra, da bi letos prešao u Salcburg za 7.000.000 evropskih novčanica. Posle nešto težeg perioda adaptacije ustalio se u prvoj postavi i skupio po dva gola i asistencije.

17.00: (1,68) Salcburg (3,80) Šturm (5,20)

Kerubini bi hteo sa Salcburgom da postigne dogovor možda već u sledećem prelaznom roku, kako bi preduhitrio konkurenciju. Salcburg u ovom trenutku nije spreman na razgovore o prodaji. Opet, spekuliše se da bi ponuda od 20.000.000 evra mogla da zadovolji apetite austrijskog kluba.

Pored cene koja nije previsoka, mediji na Čizmi pišu i o tome da Pavlović ne bi predstavljao veliko opterećenje za klupski budžet na ime plate jer navodno u Salcburgu ima oko 700.000 evra po sezoni. Jako važna stvar za Juventus je i Pavlovićevo reprezentativno iskustvo, s obzirom da sa 21 godinom on ima isto toliko nastupa u dresu Srbije.

Momak rođen u Šapcu nije jedina meta Juventusa na mestu levog štopera, ali je među glavnim željama. Možda će Bjankoneri na istom mestu uspeti da spoje Vlahovića, Kostića i Pavlovića...


tagovi

Federiko KerubiniStrahinja PavlovićJuventusRed Bul SalcburgSalcburg

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara