Stevan Jovetić (©Reuters)
Stevan Jovetić (©Reuters)

Divizija B nije daleko kad je tu Jovetić

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.09.20. | 15:24

Crna Gora gostuje večeras Luksemburgu u meču 2. kola Grupe 1 trećeg po rangu Lige nacija

Druga po snazi divizija Lige nacija nije više tako daleko od Crne Gore. Pobedom na Kipru pre tri dana Sokolovi su napravili sjajnu uvertiru za meč 2. kola protiv Luksemburga, opet na strani, u kojem bi mogli da determinišu dalji tok događaja u Grupi 1 divizije C (20.45). No, rival je takođe bio uspešan na startu kampanje i nimalo nije naivan...

Trijumf u Nikoziji Crnoj Gori je ubrizgao veliku dozu samopouzdanja, a potencijalni u Luksemburgu lansirao bi je na čelo tabele sa odličnim šansama za promociju u viši razred Lige nacija, međutim mora se napomenuti da je i Luksemburg pokazao ozbiljnost pobedom u Bakuu nad Azerbejdžanom 2:1.

Izabrane vesti

"Naš cilj je da pređemo iz C u Ligu B. Pred start sam rekao da nam matematički treba šest pobeda treba za to, ali nakon svake runde slede nove kalkulacije. Sada smo u interesantnoj situaciji koja može da nam dozvoli malo više slobode u ovom meču", rekao je selektor Sokolova Faruk Hadžibegić.

Nije samo pobeda Crvenih lavova u Bakuu pokazatelj da Crnu Goru čeka težak posao. Luksemburg je selekcija koja je miljama daleko od one od pre nekoliko godina, koja je uglavnom svima služila za "bildovanje" gol-razlike. Ekipa koju sa klupe predvodi Luk Holc je sklopljena maltene sa svih strana sveta, a ima igrače iz Meca, Dinama iz Kijeva, Jang Bojsa, Majnca, Kelna, Noriča, Ufe, Žil Visentea...

Među najjače adute Luksemburga spadaju Žerson Rodriges, Olivije Til i Danijel Sinani, inače Goranac rođen u Beogradu. Protiv Crne Gore bi mogli da zaigraju štoper Enes Mahmutović i vezista Aldin Skenderović, koji su ranije bili potencijalni reprezentativci Sokolova usled porekla.

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić trebalo bi za večerašnji meč u Luksemburgu da izvrši dve promene u startnoj postavi u odnosu na tim koji je počeo meč protiv Kipra. Stevan Jovetić, koji je u Nikoziji ušao na poluvremenu, i sa dva gola u nastavku odlučio meč, naći će se u startnoj postavi, baš kao i napadač Dino Islamović, momak koji je debitovao u crnogorskom timu.

U drugom meču Grupe 1 snage odmeravaju Kipar i Azerbejdžan (20.45). Domaćin je u svom otvaranju pretrpeo poraz od Crne Gore sa 0:2, a ekipa je uputila samo dva udarca u gol. Azerbejdžan nije uspeo da impresionira u porazu od Luksemburga sa 1:2, ali mora se napomenuti da je talentovani napadač Mahir Emreli isključen sredinom prvog poluvremena. Dvadesetpetogodišnjak propušta drugu utakmicu u grupi zbog suspenzije. Treba napomenuti da se dve reprezentacije nikada ranije nisu sastale u takmičarskoj utakmici.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA C - 2. KOLO

GRUPA 1

Utorak

20.45: (2,20) Kipar (3,05) Azerbejdžan (3,70)

20.45: (3,80) Luksemburg (3,45) Crna Gora (2,00)

GRUPA 2

Utorak

18.00: (1,85) Jermenija (3,35) Estonija (4,70)

18.00: (2,40) Gruzija (2,95) Severna Makedonija (3,40)

*** kvote su podložne promenama

GRUPA 3

Nedelja

Slovenija - Moldavija 1:0 (1:0)

/Bohar 28/

Tzv. Kosovo - Grčka 1:2 (0:1)

/Beriša 82 - Limnios 2, Siovas 51/

GRUPA 4

Ponedeljak

Kazahstan – Belorusija 1:2 (0:1)

/Ajmbetov 62 – Bordačev 53, Lisakovič 86/

Albanija - Litvanija 0:1 (0:0)

/Kazlauskas 51/



tagovi

reprezentacija Crne Gorereprezentacija LuksemburgaLiga nacijareprezentacija Kiprareprezentacija Azerbejdžana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara