Stadion Đenove (©Reuters)
Stadion Đenove (©Reuters)

Đenova potvrdila 12 novih slučajeva Covid-19, upitan meč s Torinom

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 14:08

Čak kruži priča da se razmišlja o dvonedeljnom prekidu Serije A ako se broj zaražen u zemlji bude i dalje povećavao

Nova sezona - stari problemi. Virus korona opet se širi Italijom i broj obolelih raste. Posle dva inicijalna potvrđena slučaja pozitivnih rezultata na testu za Covid-19, Đenova je putem saopštenja objavila da je još dvanaest članova tima i stručnog štaba zaraženo.

U Italiji vlada neizvesnost oko toga da li će se meč protiv Torina, zakazan za subotu, uopšte odigrati. Odnosno, da li je vredno rizika da se fudbaleri Đenove i Torina sastanu u ovakvim okolnostima. Nije samo virus korona pokosio ljude u Đenovi, na teritoriji cele zemlje ponovo raste broj obolelih i prema nekim nezvaničnim objavama čak se pominje mogućnost pauziranja Serije A na dve sedmice u slučaju da broj obolelih bude nastavio da raste.

Izabrane vesti

U svlačionici Đenove ukupno je 14 zaraženih, a dodatna testiranja pokazaće da li se virus proširio i na ostale ili ne. Zasad je susret s Torinom pod znakom pitanja, ali će iz prostorija Lega Kalčo konačna odluka biti doneta najverovatnije do petka.

Kako je objašnjeno i fudbaleri Napolija, koji su proteklog vikenda ubedljivo savladali Đenovu sa 6:0, odradiće testove kako ne bi došlo do daljeg širenja zaraze. Pogotovo jer je za vikend planiran okršaj s Juventusom.

Nažalost, kako je počelo, deluje da bismo i u narednim sedmicama i mesecima mogli da imamo sličnu situaciju kao u momentu izbijanja pandemije pre više od šest meseci...



tagovi

COVID-19

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara