Premijerligaške lopte (©Reuters)
Premijerligaške lopte (©Reuters)

Premijer liga zapretila klubovima: Fudbal neće stati zbog korone, igraće se i ako u protokolu bude 14 igrača

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 10:47

Oštra poruka iz sedišta engleskog šampionata

Fudbal u Engleskoj neće stati zbog pandemije virusa korona! Iz centrale Premijer lige stiglo je saopštenje svim klubovima da se utakmice elitnog ranga takmičenja neće biti odlagane u slučaju da bude konstatovanih slučajeva COVID-19 u svlačionici uz poruku – igraće se čak i ako u protokolu bude samo 14 igrača. Odnosno, jedanaest startera i tri izmene.

Ako neko ne bude uspeo da skupi dovoljan broj igrača, utakmica će biti registrovana rezultatom 3:0. Premijer liga tek treba da saopšti rezultate kolektivnog testiranja obavljenih tokom priprema u redovima svih 20 učesnika, mada je još od ranije poznato da je u poslednjih mesec dana pozitivnih testova bilo među 14 fudbalera iz 12 klubova.

Izabrane vesti

POGLEDAJTE SE KVOTE ZA START PREMIJER LIGE

Upravo ovaj podatak izazvao je strah među klubovima da bi početak sezone mogao da bude pomeren ili da bi tokom godine moglo da bude određenih odlaganja, ali u sedištu Premijer lige tvrde da apsolutno nikakvih sankcija neće biti, već da će se fudbal igrati uprkos svemu.

U zvaničnom dopisu klubovima se savetuje da za novu sezonu registruju sve moguće snage, odnosno čak i momke iz podmlatka i rezervnog sastava koji su dosad odigrali bar minut u Premijer ligi. Jer nadalje neće biti usvajani nikakvi zahtevi i molbe da se utakmice pomeraju ili odlažu, ma koliko se Covid-19 protokoli budu kršili.

ČELSI OSVAJA PREMIJER LIGU – KVOTA 13,0

E, sad, onaj zamršeniji deo. Ako klub bude odbio da izvrši svoje obaveze, odnosno igra utakmicu biće pokrenut postupak pred nezavisnim disciplinskim komitetom, koji će odrediti kaznu. Ona će biti drastično veća ukoliko jedan klub više puta bude kršio ovo pravilo.

U prevodu, cilj je da se Premijer liga završi 23. maja, kako je bilo isplanirano po kalendaru takmičenja. Razlog je, naravno, odigravanje Evropskog prvenstva koje je pomereno sa ove na sledeću godinu. I ovim pravilom trebalo bi da se omogući igračima dovoljno vremena da se odmore i pripreme za reprezentativne obaveze. Pod uslovom, naravno, da se kontinentalno takmičenje uopšte bude igralo.


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara