Dogovoreno: Poketino novi menadžer Čelsija, isporučena lista želja Boliju

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 21:50

Argentinac na dužnost stupa 1. jula

Ni Julijan Nagelsman, ni Luis Enrike, ni Oliver Glazner, ni Lučano Spaleti, ni Ruben Amorim, ni Roberto de Zerbi. Nego - Maurisio Poketino (51)! Tod Boli i sportski sektor Čelsija raspuštaju 'konkursnu komisiju', odluka je pala. Argentinski stručnjak vraća se u igru posle skoro godinu dana pauze (dobio otkaz u Parizu u julu 2022.) i preuzima posrnule Plavce.

Kako ekskluzivno javlja The Athletic i jedan od vodećih njegovih novinara - David Ornštajn, dve strane postigle su dogovor, maltene svi detalji su utanačeni, pa se očekuje da tokom naredne nedelje dođe i do ozvaničenja.

Izabrane vesti

Jedan od uslova što je Poketino postavio bio je da na dužnost stupi tek kada tekuća sezona bude završena. Klub iz Londona mu je izašao u susret, tako da će Frenk Lampard ostati za kormilom u preostale tri utakmice protiv Mančester Sitija, Mančester Junajteda i Njukasla.

Isti izvor navodi da Argentinac sa sobom na Stamford Bridž dovodi čitav tim saradnika, među kojima će biti Hesus Perez, Migel D'Agostino, Sebastijano Poketino, Toni Himenes...

Podsetimo, Poketino je po odlasku iz Pari Sen Žermena bio u najužem krugu kandidata za menadžera Mančester Junajteda, međutim Đavoli su se odlučili za Erika ten Haga. Bilo je poslednjih nedelja reči da bi mogao da se vrati u Totenhem, no Danijel Levi se još nije definitivno odlučio ko će naslediti Antonija Kontea.

Maurisio Poketino vodio je Pevce punih pet godina, nije uspeo da osvoji nijedan trofej, ali je uspeo da dođe do finala Lige šampiona u sezoni 2018/19. Pre toga radio je u Sautemptonu i Espanjolu.

Pojedini mediji na Ostrvu javljaju kako je tokom pregovora Poketino već isporučio letnju listu želja Todu Boliju. na njoj su navodno golman Emilijano Martinez, napadač Intera Lautaro Martinez, vezista Brajtona Aleksi Mekalister i Deklan Rajs iz Vest Hema.

Od promene vlasničke strukture na Stamford Bridžu Plavci su spiskali čak 630.000.000 evra. I očito tu ne planiraju da se zaustave...


tagovi

Maurisio Poketino

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara